Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Pacienti nám vyhrožovali pobodáním.“ Vyčerpaní lékaři z Wu-chanu už nemohou dál

Autor: dst - 
2. února 2020
12:55

Unavení zdravotníci v čínském městě Wu-chan pracují nepřetržitě, aby se postarali o pacienty bojující s novým koronavirem. Jeden z lékařů tvrdí, že nebyl doma dva týdny. Údajně mu vyhrožovali netrpěliví pacienti ve velkých frontách. Jedenáctimilionové město Wu-chan se octilo v karanténě více než na týden poté, co se ohniskem nákazy stal jeho masný trh, píše deník The Sun.

„Všichni pacienti jsou nervózní. Někteří propadali zoufalství po hodinách čekání v chladu před budovou nemocnice,“ sdělil zdravotník. „Slyšel jsem, jak jeden muž ve frontě říkal, že čeká tak dlouho, že nás pobodá.“ „Emoce narůstají. Nemocnice jede na plné obrátky už od začátku ledna,“ dodává.

Koronavirus dosud zabil 305 lidí, celosvětově je potvrzeno více než 14 000 případů nákazy. V pátek překročil počet infikovaných lidí celková čísla z epidemie SARS v letech 2002-2003. „Doktoři a sestřičky bez ustání pracují, dokonce i noční směna je úplně plná,“ uvedl lékař. K tomu se personál vystavuje hrozícímu nebezpečí nákazy. „Každý den jsme obklopeni pacienty, kteří neustále kašlou,“ dodal.

Provizorní nemocnice příliš oddychu nepřinesla

Na internetu se již dříve začaly šířit fotografie z chodeb nemocnice, na nichž čekají pacienti. Na záběrech byl zachycen personál překračující mrtvá těla. Jiné snímky ukazují vyčerpané zdravotníky v slzách po dnech práce bez odpočinku.

Čínské úřady postavily svou první provizorní nemocnici pro pacienty s koronaviry za dva dny. Čínská armáda přišla pomoci lékařům. Ošetřovatel ale reagoval, že další personál pouze poskytl lékařům „jednu nebo dvě hodiny spánku“.

e.lesanova ( 2. února 2020 19:06 )

prášek na teplotu a vyležet?? není to mor, proboha...

quonex ( 2. února 2020 16:28 )

no zajimala by mne vase reakce pokud by jste nemoc dostal.

quonex ( 2. února 2020 16:26 )

byl jsem v cine a shodou okolnosti jsem byl na osetreni v nemocnici v xianu. je to mesto s 10 mio lidmi. panuji tam trochu jine standardy oproti masim zvyklostem. ordinace, je velky sal, kde lekar pracuje oddelen od cekajicich plentou. jinak si ale na jejich pristup neztezuji. drzim jim palce, aby to zvladli. cinane dokazou velke veci a toto se jimn odari zvladnout.

BlbzBlesku ( 2. února 2020 16:23 )

Jednorazove řešeni by se našlo....ale je to jen taková uvaha....!V zajmu zachovani ostatniho lidstva....?
Co dela neutronova bomba?

quonex ( 2. února 2020 16:19 )

mate pravdu. nasi doktori jsou spatne placene socky, co delaji od rana do noci. osle...

Zobrazit celou diskusi