Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nenávidíte žehlení košil a kočičí chlupy na oblečení? Zkuste sušičku

Sušení prádla je zdlouhavé a zabírá místo? Pořiďte si sušičku.
Sušení prádla je zdlouhavé a zabírá místo? Pořiďte si sušičku.  (Autor: Profimedia)
Autor: ula - 
9. listopadu 2015
05:50

Vytahování mokrého prádla z pračky, zdlouhavé věšení, sušení a pak žehlení. Tohle všechno můžete vypustit, pokud si pořídíte sušičku. Existuje rozhodně více důvodů, proč do ní investovat, než argumentů, proč ji nemít.

Sušička moc „žere“?

Není to pravda. Kdysi měly sice pověst žroutů energie, ale technologie pokročily a díky využiti tepelného čerpadla není problém pořídit sušičku v energetické třídě A, a dokonce i úspornější.

Hlavní argument – úspora času

Věšení prádla je zdlouhavé a jeho schnutí také. Zvláště v zimě, pokud nemáte zahradu či balkon. Jestli nemáte rádi žehlení, zapomeňte na něj. Po vyjmutí ze sušičky často není nutné prádlo žehlit. Když už napařovačku pustíte, jde to snáz, než když prádlo schne na vzduchu. Moderní sušičky pojmou až 9 kg prádla a usuší je za pár minut - úspora času je tedy znatelná.

Úspora místa

Máte malý byt a prádlo věšíte na rozkládací sušák, který zabírá drahocenné místo? Sušička vás tohoto problému zbaví a na prostor není tolik náročná. Nejčastěji lze sušičku umístit na pračku.

Konec žehlení košil

U některých druhů sušiček si můžete vybrat, zda chcete mít prádlo po vyjmutí připravené rovnou k uložení do prádelníku, k zavěšení na ramínko a doschnutí, či k želení. U košil tak stačí vyvěsit je na ramínko a odpadne vám tak jejich složité žehlení. Muži se již nebudou moci vymlouvat, že košili žehlit neumí. 

Už žádné chlupy a pachy

Máte doma domácího mazlíčka, co pouští chlupy a praní nepomáhá? Sušička je opět řešením, po vyjmutí prádla nebudete muset chlupy své kočky nosit všude s sebou. Zároveň můžete použít sušičku pro odstranění pachů z oděvů, například z cigaretového kouře.

Přínos pro alergiky

Pokud sušíte prádlo venku, ulpívají na prádle alergeny. Pokud sušíte prádlo v sušičce, nic takového se nestane, některé sušičky mají navíc speciální antialergické programy. Prádlo ze sušičky je v porovnání s přirozeným sušením nadýchanější a hebčí. Stačí to vyzkoušet na ručnících.

Než se rozhodnete sušičku pořídit, určitě porovnejte jejich výkon a ceny na internetu. A než do své nové sušičky vložíte prádlo, zkontrolujte podle údajů na visačce, zda je k tomu vhodné.

Jak správně vybrat sušičku

koliaska ( 10. srpna 2018 23:45 )

Super článek! Já si také dlouho myslela, že sušička je jen další zbytečný žrout elektřiny. Ale to není pravda. Ve skutečnosti je to velmi praktická věc. Já si například domů před časem pořídila tuto: https://www.expert.cz/aeg-absolutecare-t8dbg48sc/ a je naprosto skvělá. Určitě doporučuji.

Zobrazit celou diskusi