Video
Video se připravuje ...

Elán do Blesku přiletěl soukromým tryskáčem!  Petr Soukup, Markéta Reinischová

ONLINE CHAT
Zdravím celú kapelu Elán. Som strašne rád že som sa konečne mohol dočkať online otázok na vás. Mám 17 rokov a som veľký fanúšik Elánu a hlavne lídra Joža Ráža. Síce sa mi ešte nepodarilo dostať na váš koncert a stretnúť sa s vami (dlhá dialka) ale dúfam že sa mi to podarí je to mojim snom.Len teraz naposledy čo som čítal tak som zostal trošku smutný(takých sa nájde viacej) z toho, ako sa písalo že Jožo odmietol podpísať zmluvu na budúci rok čo ma dosť aj dostalo pretože sa mi pretrhne túžba stretnúť sa s vami a prísť na váš koncert. Neviem prečo ale sám ste vravel že "Budem tu dovtedy, kým ma oni budú chcieť." aj keď viem, že nič sa nedá robiť večne a preto zostanete u mňa aj tak navždy legenda a najlepšia skupina a Jožo, Pán spevák! .. Prajem vám veľa, veľa zdravia a úspechov držím palce! (ILJopo)
Foto
Děkujeme moc a těšíme se na setkání s vámi na koncertech Best of 2.
Jožo Ráž má pro mně nej sexy hlas - ptát se nic nemusím, to vím a i celá kapela je jedinečná, výborné texty - prostě vás mám ráda a děkuju (mahala)
Foto
Děkujeme
Ahoj, je to, že nemáte stálého bubeníka (myslím tím dlhodobého nebo dokonce zakladajuceho) potvrzením zvýšenej úmrtnosti bubeníkov (viz Tublatanka, či Katapult) ? Nepamatám sa, že by vo vašej sestave bol babeník ? dlhšie, kým cca 2 - 3 roky(r.kus@atlas.cz)
Foto
To je nesmysl. Všichni bubeníci jsou zdraví a živí:)
Všetci sa niečo pýtajú len Joža. Ja by som ale rád pozdravil Jana. Nejako na teba všetci zabúdajú :-) Si môj najobľúbenejší člen Elánu. Takže zdravím JANO! :-)(Tomáš G.)
Foto
Dík :)
Ahojte. Jake ceske a slovenske kapely uznavate? Jinak vam preji jen vse nej(aneta)
Foto
Elán. Jožo: Já uznávám Katapult a Lucie. Jano: Z nových Tomáš Klus. Vašo: Nemám čas poslouchat kapely.
Jožo, řekl jste, že už nikdy nebudete hrát v Čechách. Proč jste změnil názor. Penízky?(Martin)
Foto
To jsem nikdy neřekl.
Pro Joža : Viděl jsem tě s JB s PB i s Rickenbackerem....Která basa ti vyhovuje nejvíc a proč? Díky a držím palce(Ivan Moravec)
Foto
Steinberger
Zdravím, jak se vám líbí muzikál Osmý světadíl, který stojí na vašich skvělých písničkách? (Gábina)
Foto
Jano Ďurovčik, režisér a choreograf, to zvládl na jedničku :)
Dobrý den, děkuji za krásné písničky a chtěla bych se zeptat,jestli ještě Jožo Ráž chová čaučaáky?Dík za odpověď a ať vám to ještě dlouho takhle parádně zpívá.Marcela(Marcela)
Foto
čaučauáky už nemám, ale mám jiné.
P.s. Pane Raz, nic si tu nedelejte z nekterych otazek, Vy a Elan jste super, naprosti profesionalove a jedni z nejlepsich hudebniku na svete. Mejte se hezky.(Nikola)
Foto
Děkujeme
Dobrý den, jaké písničky budete hráz na koncertě v Ostravě???(Michaela Krausová)
Foto
Naše vlastní :)
Pane Patejdl, bez Vaší hudební a textařské geniality by nikdy nebyl ELÁN to co je. Jste pro mne ten pravý frontmen a není rozhodující, kdo je víc vidět. Kdo hudbě rozumí, dá mi za pravdu ... (Pavel)
Foto
Díky, až na ty texty. Ty moc nepíšu :) VP
Dobrý den, mají fanoušci možnost někde hlasovat, které písničky by chtěli na podzimních koncertech slyšet?(Gábina)
Foto
Ano, hlasování už proběhlo tady na blesk.cz
Dobry den, jen jsem Vas chtela pozdravit a podekovat za Vasi praci, Elan vzdy byl a je pro me s Tublatankou jedinou opravdu dobrou skupinou v Cechach a na Slovensku, a vzdy si ho rada poslechnu. Preji Vam hodne radosti, elanu, pevne zdravi a jeste hodne peknych pisnicek. Dekuji.(Nikola)
Foto
Děkujeme
Milí Eláni, chci pánům Rážovi, Balážovi a Patejdlovi PODĚKOVAT za krásné písničky, skvělé melodie a texty (básně?), které mi dělají radost už od mých pubertálních let, takže 30 let Vás poslouchám a poslouchat nepřestanu. Na koncert do Ostravy určitě přijedu. Všem Vám přeji zdraví ! (Iva, Hranice)
Foto
Díky moc. Nápodobně
Aky je to pocit,ked viete,ze si Vase pesniczeky spievaju 80 r babicky aj so svojimi prapravnuckami? :) (Rebeka)
Foto
Božský pocit :)
Ahoj Jožo, já se na nic ptát nechci, jen vám chci poděkovat, za to co pro nás - fanoušky děláte. Díky za to, že jste! Přeji vám mnoho osobních i pracovních úspěchů! S pozdravem Marcela M. Ještě jednou díky!(Marcela)
Foto
Díky
Čo bol najsilenjší moment vo vašej kariére a najsilnejší moment v osobnom živote?(Martin)
Foto
Pražská Letná a Carnegie Hall v Americe.
Jakou otázku byste rádi dostali?(vlnek)
Foto
Takovou, jakou nám ještě nikdo nepoložil. Například: Nechtěli byste si nechat toto nové Lamborghini? Odpověď by byla ANO!
Jak to vypadá s koncertama v ČR?Budoua kdy?(Draper)
Foto
www.elan.cz
Zdravím kapelu a přeji ještě hodně úspěšných hudebních let. Rád bych se zeptal Joža a celé kapely, zda je pravda, že se v Carnegie Hall Američané chovali povýšeně? A co říká kapela na dění na Ukrajině? Myslím si, že západ se zbláznil / EU, NATO / Petr Liberec (Petr Liberec )
Foto
Souhlasíme. Čteš dobré noviny.
Dobrý den, koho napadlo uspořádat megakoncert na Letné, nebáli jste se, že přijde málo lidí ?(Martin)
Foto
Nebáli jsme se, věřili jsme tomu
zdavim, bude v blave hrat s vami aj henry(emanuel)
Foto
Ne, bude nová dechová sekce.
Jak vzpomínáte na Meziboří?(Pavlína)
Foto
Božsky :) a ty víš proč...
Uz niekolkokrat ste sa vyjadrili, ze hudbu robite iba kvoli peniazom. Nemyslite, ze je to trochu neuctive voci vasim fanusikom?(antijoe)
Foto
"Tento názor nám vnutili média"
Čaute chalani, máte už predstavu po skončení jesenného turné a nahrania nového albumu o nejakých ďalších projektoch? Peking, pokračovanie muzikálu, film?(Ladislav)
Foto
Oddych a komunnální volby :)
Vážení,už mnohokrát jste ukončili svoji kariéru....byl to jen marketingový tah?Adamus(k.adamus@seznam.cz)
Foto
Ano :)
Ahoj Jožo, ahoj Eláni. V prvom rade úprimná poklona za celú Vašu tvorbu, s vašimi pesničkami sa mi spája mnoho zážitkov, príjemná hudba, úžasné texty .. ale to Vám píše asi každý .. ja som Vám to však ešte nepísal, tak len touto malou formou som Vám chcel poďakovať .. A moja otázka znie, s kým by ste si v súčasnoti vedeli predstaviť spoluprácu? .. ak smiem, dám Vám jeden malý TIP .. spevák KALI - možno si poviete, že "kto je Kali" - ale skúste si vypočuť niekedyté jeho texty, sú naozaj výborné + aj melodicky - je to taký "maličký Elán" :) .. ja myslím, že by to vypálilo dobre. Želám Vám všetko dobré. Ľuboš. (PS: tešíme sa na koncert v Bratislave)(Ľuboš)
Foto
Děkujeme za tip :)
Jak se těšíte na Vaše podzimní turné? Bude zase vyprodáno, jako v roce 2012? A opravdu se budou hrat hity, co se dlouho nehraly?(Misa Knopkova)
Foto
Ano, všechno je to pravda. Pravdy jsou jen jedny :)
Ahojte, chcem sa spýtať najmä Joža či stále nezmenil svoj názor na album Nebezpečný náklad alebo mu po rokoch už prišiel na chuť :) Druhá otázka je či plánujete vydať knihu o Eláne, predsa len tá prvá je ešte z r. 1992.(Peter)
Foto
Ano, knihy se plánují.
Kdy plánujete odpočinek tedy odchod do důchodu :-)(Petra)
Foto
Až to přijde
Zdravím Vás všechny a přeji všem hlavně pevné zdraví.Mám Vás ráda.(Miloslava)
Foto
děkujeme
Ahoj Elan, dakujem za projekt Elan v divadle páni, bol som v B. Bystrici a musim skonstatovat, ze to boli zimomriavky od hlavy az "dolu" :))). Par spomienok: Jozo GURU, Janove hlasky, a vynikajuci klavir Vasa Patejdla. Uz sa tesim na jesenne turne. Tak vela zivota do zivota zelam:)))!(Palooooo)
Foto
Ano, tak je to správně. Proto jsme to dělali.
Který Váš koncert bude už konečně, ale opravdu konečně ten poslední ?! (David Novák - Pardubice)
Foto
Každý, který zahrajeme, je poslední
Pan Raz, dokedy sa budete pred mediami tak tupo usmievat, pozreli ste sa niekedy na seba do zrkadla, ked sa doslova nasilu rehocete? Na co je to dobre, viem, ze mate zo zivota radost, ale vyzerat na fotkach jak dement, vy sa nevidite? Neberte to ako urazku, ale radsej majte pusu zatvorenu, budete vyzerat inteligentnejsie.(evina)
Foto
Dokud to budu chtít.
Dobrý den pane Ráž.Jak je pro vás zdrcující,že se RYTMUS rozešel s DAROU?Hodně štěstí,zdraví a krásnou hudbu.(FRNOVA)
Foto
Je to hrůza :)
Dobry den, zajimalo by mne jakym zpusobem relaxujete a jak "cistite" hlavu. Take by mne zajimalo, zda jite maso. Preji vse dobre a mejte se krasne. (Petra M)
Foto
Jožo: Maso moc nemusím. A relaxuji meditací.
Zdravím chalani! Ako postúpili práce na novom albume? Dočkáme sa v blízkej dobe nejakého singla? Jožo, ako sa tešíš ku Janovi Krausovi? Vopred díky za odpovede a hádam sa vidíme na koncerte. Nech sa vám darí :)(Majo11)
Foto
V nejbližší době vyjde album s novou písničkou Ryšava.
Ahojte chlapci! Vaša posledná piata anglická platňa "Midnight in the City" ako jediná nebola doteraz nikdy vydaná na CD. Skalní fanúšikovia sú z toho dosť smutní, pretože si nikde nemôžu tento album kúpiť a vypočuť. Viem, že práva na tento album vlastní vydavateľstvo MUSICA. Zvykol som im raz za rok napísať, či plánujú konečne vydať Midnight in the City. Vždy mi odpísali, že to už nasledujúci rok bude. Od určitej doby mi už radšej neodpisujú nič. Nemôžete prosím aspoň nejako zaintervenovať, aby to už konečne vydali? Veď je to hanba. Máte hotový fajný album, ktorý ale nie je nikde na trhu. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem!(Tomáš G.)
Foto
Pokusíme se.
teším sa na vás všetkých 28.10. na koncerte. Ste super kapela, počúvam vás od roku 1980....a ste pre mňa number one !!! Dúfam, že budete ešte dlho rokov vystupovať v takom zložení v akom momentálne fungujete. Držím palce na teším sa veľa nových pesničiek !!! opatrujte sa !!!(Janulka)
Foto
Díky
budete v trenčine niekedy(ivan michal)
Foto
Rádi bychom
Ste najlepší ♥ Jožo neprestávaj rob stále to čo ťa baví ♥ Elán Najlepšia skupina v českoslvovensku (Lukyno)
Foto
Jak si přeješ.
Dobrý deň Pán Ráž chcel by som sa spýtať do kedy budete hrať spolu s kapelou ? Som váš velký fanúšik a počúvam vás najradšej budem veľmi smutný ked skončíte už sa teším na koncert do Bratislavy určite to bude super :) Pozdravujem celú kapelu Elán :)(Lukáš)
Foto
Nikdy neskončím.
Pán Ráž chcem sa spýtať či nemáte v pláne napísať autobiografiu určite by to bolo zaujímave čítanie a ešte jedna otázočka bude nový album distribuovaný aj ako špeciálna fanušikovská edícia ????(elan17)
Foto
Speciální bonus na albu výjde i na vynilovém nosiči.
Ahoj, zdravím Elánistov. Som Váš fanúšik asi od 5 rokov - teraz mám 23 :-) ale počul som nejaké fámy o tom, že Jožo už nechce s Elánom hrat. Čo je na tom pravdy ? Viem že už toho máte odkoncertované skutočne vela - možno najviac z celej SK hudobnej scény - ale Jožo k Elánu neodmyslitelne patrí a viem, že by som nebol jediný fanúšik, ktorého by jeho odchod sklamal ... Mohli by ste teda dat veci na pravú mieru a povedat nám, ako to v skutočnosti je ? :-) Dakujem . Váš najvernejší fanúšik Patrik .(Patrik)
Foto
Nestrachuj se, letos se na všech koncertech uvidíme. S Elánem se neodchází, s Elánem se umírá... :)
Plánujete či už v Česku alebo na Slovensku ešte nejaké koncerty s programom Elán v divadle?(Martin)
Foto
Tento program stále ještě žije :)
Ahoj Jožo, já se na nic ptát nechci, jenom Tobě i kapele chci poděkovat, za to, co pro nás - fanoušky děláte. Přeji vám všem mnoho osobních i pracovních úspěchů! Díky moc! S pozdravem a přáním všeho dobrého Marcela M.(Marcela)
Foto
Děkujeme.
Ahoj Jožko,zdravím tebe a celou kapelu.Myslíš to vážně,že chceš končit.Pokud bude čas,přijel bych do Prahy a tam pokecáme a zapijem tvé narozeniny-zdraví tě Radek ústí nad labem(Radek Fišer)
Foto
Ahoj Radek, jasně, že přijeď.
Chlapi držte se . Přeji Vám hodně zdravíčka a energie . S pozdravem Richard (Riochard)
Foto
Díky
Bude ešte niekedy koncert skupiny ELÁN v pôvodnej zostave?(Ján z Liptova SR)
Foto
Těžko říct, uvidíme.
Dobrý den Jožo, proč jste tak hrozně nafoukaný a samolibý? Myslím, že nejste zrovna nejlepší zpěvák. Kazíte svou povahou celou skupinu(Elina)
Foto
A na to jsi jak přišla?
Krásné ráno Vám přeji :-) Jen jsem Vám chtěla poděkovat za to, že jste, že nám všem Vašim fanouškům stále dáváte radost na koncertech :-) Pevně věřím, že Jožo si rozmyslí ten podpis na smlouvě a velmi mne mrzí, že Henry odešel :-( Hodně štěstí a úspěchů a ahoj kamarádi v Praze :-)(Jana )
Foto
Děkujeme
Bude v programe Best Of 2 aj pieseň Detektívka?(Dominik)
Foto
doufáme, že ano
Ďakujem Elánu za to, že ma sprevádza každým dňom, vaše pesničky sú soundtrackom môjho života a vďaka nim je tento svet o čosi krajší. Chcem sa spýtať otázku v súvislosti s pripravovanými koncertami, či nemôžte zverejniť okrem už medializovaných skladieb aspoň ďalšie dve z vášho nového playlistu ?(Dalibor)
Foto
Ryšava, Živých nás nedostanou
Zdravím kluci, je již znám alespoň pracovní název připravované desky?(Karel)
Foto
Živých nás nedostanou
Čau, Jožo. Čítal som článok, v ktorom si hovoril o mágii. Zaujalo ma to, ale najmä preto, že som ju aj ja začal vyhľadávať, ale iba tú dobrú mágiu a zmenilo mi to život. Chcel by som vedieť, či aj tebe už pomohla. Taktiež by som rád vedel, či má podľa teba mágia spojitosť s Bohom. Ja sa teraz aj dosť veľa modlím a mám pocit, že to mi tiež pomáha, no tie veľké veci som dosiahol asi len pomocou mágie a to cez jedného veľkého človeka. Aké máš skúsenosti s tým? (Martin)
Foto
Když je pouze dobrá, tak je dobrá.
Zdravim Elan, ahoj Jožo. Chcem sa ta spytat, ci budes na jesennom prazskom koncerte P.Nagya ako host zdielat satnu s Petrom Jandom, zvlast po jeho nelichotivych narazkach na Elan. Ja myslim, ze Olympic by mohol byt dostojnou predkapelou Elanu, samozrejme na vedlajsom malom podiu. Diky, ahoj. Tesim sa na novu dosku.(Kubino)
Foto
Ano souhlasím a v Praze budu.
Chystáte v programu velké novinky oproti předchozímu programu?(Petr2014)
Foto
Ano
Ahoj Jozko, si pre mna najlepsi slovensky spevak a este stale Ti to dobre spieva. Vo svete je povazovany za najlepsieho, alebo jedneho z najlepsich Freddie.....ako ho hodnotis Ty vo svojom rebricku? Dakujem a Drz sa.(anton)
Foto
Jeden z nejlepších
Akí textári prispeli svojimi textami pri tvorbe nového albumu?(Anton)
Foto
Boris Filan, Luboš Zeman, Pavlo Jursa, Jurika, Soviar, Peteraj, Brezáni
Zdravím chalani, tak čo ako ste na tom s tvorbou novej dosky? Vyjde tak ako to bolo avizované v októbri? Pozdravujem a nech sa darí :)(Dominik)
Foto
Vašo: Doufáme, že výjde. Poctivě na tom pracujeme.
Zdravím. Přeju hezký den. V mládí jsem vás poslouchal hodně a vím, jaký kolotoč kolem vás byl. Chtěl jsem se zeptat, kdy jste měli v životě největší strach? (Lubor)
Foto
Strach nemáme.