ONLINE CHAT
Bez výchovy detí otcom ľudstvo stráca najmenej polovicu ľudských vlastností. Z detí sa stávajú stále viac jednopohlavné živočíchy. Najskôr v mozgu - potom aj pohlavne. Príroda hermafroditizmus zavrhla ako evolučne neschopný už pred desiatkami miliónov rokov. Vážený pán Papazián, ste taktiež proti tejto anti - evolučnej ceste do hlbin primitívnej formy života v minulosti?(Ing. L. Balvín)
Foto
Pracujeme tak, abychom zvrátili současnou nepřirozenou praxi v opatrovnické justici.
Dobrý den,nedokážu si představit střídavou péči.Dceři je 6 let.Byla svědkem domácího násilí.Tatínek ji tak miluje,že ji dokázal nechat bez tepla,vody,elektriky a sám si byl v teplíčku u milenky.Takový otec si nezaslouží střídavou péči.(Ivana)
Foto
Přeju i Vám a Vaší dceři takovou předvídatelnost práva, že se nebudete bát jednání u soudů i na úřadech, protože nebudou rozhodovat v rozporu se zdravým rozumem, citem i platnými zákony.
Dobry den, v Australii je skupina "deti" ktero si prosli timto stehovacim martiiriem, stridavou peci a dnes se zasazuji sami o to, ze dite ma mit jeden domov a rozsireny styk s druhym rodicem. Nezapominate na to, ze jde o klidny domov pro dite e ne zhrzeneho tatku?(martina janovska)
Foto
Nález Ústavního soudu ovšem reaguje na šílenou situaci u nás. Ústavní soud je zavalen stížnostmi otců. Ústavní soud už nestíhá, i když mnohé stížnosti raději odmítá. My nejsme v situaci, kdy tu běžně funguje rozšířený styk! Jsme v situaci rozkladu rodin a rodinných vztahů, ničení dětských duší, diskriminace a ponižování lidské důstojnosti otců, což není v zájmu ani dětí ani nikoho jiného.
Dobry den, jsem proti tomu, aby byla stridava pece narizovana prednostne. Kazdy pripad by mel byt individuálně posouzen. Nelze sumarizovat. Ostatne extremistických organizaci bojuji o stridavou peci otců je spousty...matky? Myslím, ze ty s ohledem na peci o dite, dochazenim do prace atd na toto nemaji cas a penize.Znam 2.pripady stridave pece, ani v jednom z nich to nedopadlo pro deti dobre. Stridava peci pro deti neni dobra..!Nauci se v zivote lhát Atd.(Andrea)
Foto
Už toho bylo dost, jak se tu vše individuálně zkoumalo a ve výsledku jsou ničeny dětské duše a otcové diskriminováni a celá společnost v rozkladu. Jistě bude se individuálně zkoumat, ale trváme na respektu k nálezům Ustavního soudu.
Dobrý den, všude se neustále probírá, že střídavá péče je možná i když rodiče bydlí od sebe daleko. Děti prostě "jen" budou chodit do dvou škol... že se školy budou muset dohodnout. Ale už se nikdo nepozastavil nad tím, že velký problém pro děti bude výuka. Každá škola má svůj ŠVP, jiné knihy, jiné cíle, rychlost... jak se pak takové dítě bude známkovat, hodnotit, připravovat na přijímačky, co když bude plánovaná písemka, exkurze....na tohle se ohledy neberou? Co když bude lyžařský výlet, nebo škola v přírodě? Dítě se účastnit nebude, pokud bude v té době u druhého rodiče? (Marcela)
Foto
Všechno jde, když se chce a ministerstvo školství má k tomuto také svou metodiku. Škola v přírodě a lyžařský kurs nejsou ničím v porovnání s tím, když matka vymyje mozek dítěti. Dítě pak odmítá bezdůvodně otce. A hloupá matka a všichni pseudoodborníci se budou domnívat, že dítě už vyjadřuje vlastní názor, že je už dostatečně velké?
" Studovat vyšší školu s podporou rodičů dítě může, když se bude chovat přiměřeně uctivě k otci i k matce." Urputní a bezcitní otcové, kteří se domohli SP "násilím", i přes odpor dítěte a jeho maminky, nemůžou očekávat úctu a lásku ze strany dítěte. Dopadne jako L.Patera! Psychopatického otce se Lukáš zbavil až svou plnoletostí! Do smrti ho bude nenávidět za to, jak s ním i jeho maminkou celou dobu zacházel a jednal.(Marcela V.)
Foto
Dobrý den. Pana luboše Pateru znám jako velice slušného, vzdělaného, statečného a poctivého člověka. Vyřiďte to laskavě jeho synovi. Škoda, že neměl šanci to poznat. Zřejmě mu někdo dlouho něco zlého našeptával. Možná Vy potřebujete exorcismus. A v jakémkoli věku dítěte je správné, platné a životadárné přikázání Cti otce svého i matku svou.
Striedavá starostlivosť je možnosť pre rozhodovanie súdu, nie istota pre rodičov, predovšetkým otcov. Doteraz bolo dieťa zverené matke a "kontrolovaný" sociálnym odborom bol skôr otec, "či je spôsobilý stretávať sa s dieťaťom raz za dva týždne na 36 hodín". Súd podľa zákona má zisťovať, či nedochádza k ovplyvňovaniu dieťaťa jedným rodičom, ale nemá nástroje na uplatnenie tejto povinnosti. Sociálne to ignoruje a vyhovára sa na rozhodnutie súdu aj vtedy, keď by malo zasiahnuť pri viditeľne zlej výchove dieťaťa. Ako vylúčiť prie striedavej starostlivosti ovplyvňovanie dieťaťa? Nezabudnime, že matky majú často oveľa vyšší príjem, než otcovia a môžu si dieťa "kupovať" výhodami. Reagujem na informáciu od Ing. Balvína z ÚMS.(kozoozec1953@gmail.com)
Foto
Negativa se nadají vyloučit při žádném uspořádání. Žijeme v nedokonalém světě. To neznamená, že seberem děti všem nedokonalým a chybujícím rodičům, protože tak "ochráníme" děti a nastrkáme je do děcáků, aby je pak "zachraňovali" homosexuálové. Chraň Bůh.
Dobrý den, chápu boj některých otců za střídavku, ale myslíte si, že je nutné aby muži šli "přes mrtvoly" a nutili své děti navštěvovat dvě školky, dvě školy... jen kvůli tomu, aby měli dítě 14 dní u sebe? Co kroužky dětí, kamarádi, sociální vazby...? (helena)
Foto
Unie otců nechce jít přes mrtvoly. Ale co nám poradíte, jestliže jsme zbavováni dětí i majetku? Odůvodnění soudů jsou často jen ubohé kecy, práce OSPOD a soudních znalců bývá bídným spolupachatelstvím při vypěstování syndromu zavrženého rodiče. Otec je důležitější než kroužek houslí... A hlavně, při střídavé péči naopak dítě není okrádáno o tátu (nebo mámu), o babičky, dědečky, strejdy a tety, bratrance a sestřenice. Ti všichni je naučí více než 10 kroužků.
V přírodě je normální, že se matky starají o své děti. Jsou citovější a umí to lépe zvládat. Samozřejmě že mužský vzor je také zapotřebí, ale výchova spadá do role matky. Za rok mi bude šedesát, mám 3 syny. Dva z prvmího manželství a třetího z druhého manželství. Vychovávala, učila jsem se s nimi a vedla je k práci. Dnes jsou úspěšní podnikatelé.(Kosnarová)
Foto
Blahopřeju Vám. Samotné feministky by ale nesouhlasily s tím, že výchova spadá do role matky. Rozhodně nepatřím k těm, kdo by zuřivě podporoval matky, aby už šly do práce a děti strkaly do jeslí. Tento tlak tu ovšem je. Jen to nebudou jesle, ale dětská skupina. Neobjevujeme Ameriku. Děti mají právo na výchovu vlastními rodiči. Oba rodiče mají zodpovědnost vychovávat vlastní děti. V praxi po rozvodu nebo rozchodu rodičů se s tím ovšem nesetkáváme. Souhlasím s Vámi. Není nutné mít na minutu přesně stejný čas s dětmi pro otce i pro matku. Dříve jezdili živitelé rodin vydělávat peníze třeba i do ciziny a matka vychovávala poctivě děti k úctě vůči tátovi. Nezneužila tento čas na vymytí mozků nezletilých dětí! Dnes stát obírá občany na daních, hospodaří mizerně, a tváří se, že on živí ty matky a děti a rodiny.
Pane Valentine, děkuji Vám za to, jak se angažujete ve smyslu zdravého rozumu. Děkuji Vám za sebe a za všechny rozumné lidi (otce a matky, a to nejen aktuální, ale i potenciální do budoucna). Věřme, nebo spíš doufejme, že relativní podíl rozumných lidí - rozumných v této věci - bude narůstat.(Michal24)
Foto
Děkuji, také se angažujte.
Jsem starsi zena a tuto problematiku sleduji. Zarazi mne jedna vec a to ze si matky ztezuji na stress ktery po rozchodu s partnerem dopada pri stridave peci na dite, ale neuvedomuji si svou velkou chybu co ony udelaly pri vyberu partnera k zplozeni ditete, a mnohdy si neuvedomuji sve chyby ve vztahu.Snad by pomohla navsteva psychologa, jak pred rozvodem a tak I pred soudem o dite, aby si matky uvedomily, ze na teto situaci maji podil a co se bude dit v psychice ditete kdyz jej budou vyuzivat v nenavisti k partnerovi?(Helena)
Foto
Děkuji. Unie otců skutečně není proti ženám. Ženy se nám líbí, ale známe také jejich slabosti. Proto žena nemá vládnout nad mužem. Pak je ničena celá civilizace. Více starších žen mi potvrdilo, že ženy dnes nic moc nevydrží v porovnání s tím, jak žily ony dříve. Ženy u nás nevychovávají 5 -ý dětí, nají samé automaty, elektřinu, plyn, pampersky... Ale jsou nespokojené, i když mají milujícího muže a milujícího otce dětí! Moudrost ověřená tisíciletími: Muži, miluj svou ženu. Ženo, poslouchej svého muže.
Nemám dotaz, chci jen moc poděkovat Unii Otců a Střídavce za jejich aktivity. Už skoro rok se soudím s matkou o střídavou péči. Klasická sobecká zlatokopka, nejde ji vůbec o nějaký prospěch dětí, jedná jen ve svém ekonomickém zájmu (myslím, že už si toho naštěstí všimla i soudkyně) a neštítí se už vůbec ničeho. Přitom bydlíme 10 minut od sebe a o děti se starám od malička minimálně stejně jako ona. Současný stav - má totální diskriminace. 16 dní u matky, 14 dní u mně měsíčně, střídání každý den !!!!!! Při tomto rozšířeném, skoro stejném styku, ji platím měsíčně výživné 5 500 Kč na oba kluky, což považuji za naprostý vrchol. Tzn bránit se musím, nemám doma tiskárnu na peníze a kluky myslím nebaví každodenní přebíhání od rodiče k rodiči, i když bydlíme od sebe 300 metrů. Další soud mám v srpnu, tak snad nález ústavního soudu pomůže. david H. (David)
Foto
Problém je v tom, že stát má tiskárnu na peníze. Realita je taková, že rodiny nemají peníze, ale stát také NE - dluh 1,6 bilionu korun českých. Stát ale svými institucemi ještě vynakládá miliardy na rozvrat rodin, manželství, rodinných vztahů. Nepřiměřeně vysoké výživné - nijak systémově nevypočítané - je běžná diskriminační zbraň proti otcům. Pak Vám ti zločinci řeknou, že nemáte podmínky pro péči...
Dobrý den, mám šanci na střídavou péči, když matka se s dcerou /5let/ odstěhovala do Písku a já žiji v Praze. Byl jsem u třech právníků a všichni mi shodně řekly že šanci nemám.(Milan)
Foto
Takoví právníci jsou lháři. Unie otců povzbuzuje otce, aby vychovávali své děti. Šanci máte Vy i Vaše dítě díky úsilí těch, kteří mnoho let pranýřují nešvary - zločinnost soudců, úřednic OSPOD, advokátů i soudních znalců. Dobře že zniňujete tuto Vaši zkušenost. Když jednáme na vyšších místech, tak vytáhnou statistiky a jsou ještě schopni tvrdit, že ti otcové o tu péči ani až tak zájem nemají, že o ni sami otcové tolik nežádají. Je to tak smutné, tragické a skandální, jestliže otec chce (a má právo i povinnost) vychovávat vlastní dítě, jak zle je sním v naší zemi nakládáno. Otec je diskriminován, ponižován, obelháván a musí platit a platit a žádat a odvolávat se a zase žádat a odvolávat se a čelit křivým nařčením. Přitom má zůstat výkonný v práci. Tak přirozeně klesá i porodnost.
Dobrý den, exmanžel a otec mé dcery žije ve státě EU. Dceři je 7. Ex se nestará, neplatí výživné, dluží značnou částku na alimentech. Kdyby se "najednou" začal o dceru zajímat, protože je již soběstačná, myslíte, že kdyby požádal český soud o střídavou péči, že by mu vyhověl?(Olina)
Foto
To nevím, jak rozhodne soud. Každopádně povzbuzujeme otce, aby přes odpor současného systému, usilovali o podíl na výchově vlastních dětí. I dceru je správné vést k odpuštění více než k odporu a nenávisti vůči otci. Až bude větší, sama zjistí -jako všechny děti kritické vůči rodičům - že ten život není tak snadný a postavy kolem nás nejsou černobílé. Pečovat o dítě je zodpovědná práce a krásný úkol. Otec Vaší dcery, když dostane příležitost vychovávat, bude i ochotnější přispívat na její potřeby - včetně výživného.
ad Dítě je důležité a taky matka a otec a jejich příbuzenstvo a jejich svět. matka a otec a jejich pribuzenstvo a jejich svet ... nie na ukor dietata a jeho dusevneho zdravia!(jajka)
Foto
Děkuji, nemám co dodat. Mnoho dětí přichází nejen o táty, ale i o babičky a dědečky. Jistě je pro děti nápor i to, když matka střídá další a další partnery. Ubozí a hloupí soudci, úřednice OSPOD, advokáti ani soudní znalci to neřeší, nezajímá je to. Hystericky začnou ječet: To je její osobní věc! Takoví "odborníci" by měli podstoupit terapii. Jak řekl senátor Čunek, kdyby všichni skutečnš hledali zájem dítěte, tak tu nebude tak strašně vysoká rozvodovost. Pokrytectví současného systému je mimo jiné v tom, že údajný zájem dítěte začne zkoumat v době, kdy už matka dostatečně účinně dítěti vymyla mozek. Všechny takové znalecké posudky jsou jen žvásty. Nevypovídají nic o vztahu dítěte a otce, ale jen o tom, jak "úspěšně" se matce podařilo dítě odcizit. Odcizení je jistý druh krádeže, který současný systém doposud matkám umožňoval. Syndrom zavrženého rodiče (odcizení) ovšem považujeme za skutečné psychické týrání dítěte. Kdo k tomu mlčí, nezabrání, ten se stává spolupachatelem. Ovšem naše trestní oznámení jak asi současná policie a justice vyšetři a posoudí?
Dobrý den, dítěti jsou 4 měsíce, z toho tři měsíce jeho života jsme žili ve společné domácnosti, nemám možnost dítě vídat bez její přítomnosti ani na 5 minut, chtěl bych střídavou péči, ale takovou, aby se střídali rodiče v bytě a ne dítě. Matka už v tomto věku dítěte proti mě brojí, objíždí známé se slovy, že na mě potřebuje najít špínu, abych byl nezpůsobilý pro střídavou péči, co bude, až bude dítě brát rozum? Děkuji za odpověď.(Marek)
Foto
Smutné, Unie otců Vás chápe. Matky se příliš naučily lhát a diktovat podmínky. Jestliže se matka odmítá domluvit, musíte se obrátit s návrhem k soudu. Střídavá péče rodičů s dítětem v jednom bytě je možná.
Dobrý den, chci se zeptat co říkáte na reakce "dětí", které střídavou péčí prošli a rozhodně je nepovažují za dobré pro ně osobně. Vím, že je případ od případu jiný,ale většina se shoduje, že pocit domova byl pro ně neznámým pojmem. A ještě, myslíte si, že když jsou mezi rodiči špatné vztahy, střídavá péče pomůže k domluvě? (Kamila)
Foto
Napsal jsem, že střídavá péče není všelékem, ale velkou šancí. Stále pro oba rodiče platí, že je možné dávat další odůvodněné návrhy k soudu. Ale děti a oba jejich rodiče mají dostat tu šanci vychovávat své děti. V současnosti nemá otec často ani šanci prokázat, že by péči o dítě rovněž zvládnul a jestliže se musí něco naučit, tak matka se to také musela někdy naučit. Děti je nutné učit a vést k úctě k oběma rodičům, aby dětem bylo dobře na zemi a žily tu dlouho. To se týká i dětí ve střídavé péči! Je možná snadnější, ale smutné, procházet životem a hrát si stále na oběť. To je běžná věc, že děti bývají nespokojené s rodiči. Řešením ovšem není ani ústav ani zrušení manželství, rodiny nebo střídavé péče. Jestliže soudy začnou spravedlivě soudit podle zákonů tak, že tomu rodiči, který druhému rodiči opakovaně a bezdůvodně brání ve výchově vlastních dětí, dítě "seberou" a předají postiženému rodiči, pak možná nebude potřeba tolik střídavé péče. My jsme ale nyní svědkové opaku. Otec vychovává děti, mnatka odejde za milencem, časem se vrátí, sebere děti i majetek. A takový otec a děti nedostanou ani střídavou péči?
O odborne neschopnosti "kompetentných" rozhodujúcich o deťoch v manželstve a po rozvode na Slovensku svedčí skutočnosť, že za dôležitejšie ako otcovskú výchovu považujú takéto argumenty: - že dieťa nebude určitý čas s kamarátmi, spolužiakmi z miesta bydliska matky - že dieťa je "extrémne naviazané" na matku(často potom, že súdy prieťahmi extrémnu naviazanosť spôsobili - že dieťa otca nemá rado ( čo opäť v dieťati vypestoval politický režim - že dieťa to má ďaleko k otcovi ( často zámerne bolo súdnou mašinériou matke sťahovať sa po svete dľa ľubovôle a pod. stupídne ragumenty... Preto by mala byť striedavka povinná v prevážnej väčšine a rodič a sudca, ktorí v tom bránía by mali byť súdení za zločiny proti ľudskosti. Máte rovnaký názor? (Marcela Vozárová)
Foto
V současnosti je Slovensko náš vzor v tom, že střídavé péči dávají výraznější prostor. Také Vaši poslanci nepodléhají tolik diktátu ze strany EU, jak definovat manželství - rodinu. Rodina je stále maminka, tatínek a děti.
Znáte konkrétní případy, kdy soudy zamítly návrh na střídavou výchovu? (Otec stále na svobodě.)
Foto
Jistě, je hodně případů a důvody proti jsou nesmyslné, resp. malicherné v porovnání s tím, že za několik roků matka vymaže dítěti otce z mysli i ze srdce. Také si vzpomínám, např. otec dokonce navrhoval, aby děti BYDLELY V JEDNOM DOMĚ, a střídali by se u nich rodiče. I to soud zamítl. Bohužel, jednání soudů, OSPOD soudních znalců a dalších je takové, že pomáhají matkám smilnit, lhát a krást - včetně odcizování dětí. To je hanba. To jsou naše mnohaleté zkušenosti v této zemi. Bohužel se toto děje i cizincům, kteří sem přijedou investovat, podnikat a žít. Unie otců bude muset napsat velvyslanectvím, aby za těchto podmínek varovaly své občany před investicemi v této zemi.
V upoutávce je uvedeno slovo msta. Když tedy bude muž žádat o střídavou péči, aby se mohl nadále podílet na výchově dětí, to je pro matky nějaká pomsta? (Tomáš Novotný)
Foto
Nevím o případu, že by někdo žádal o to, co zákony umožňují, a měla by to být msta? Jistě je nejlepší, když rodiče přestanou proti sobě bojovat a začnou respektovat jeden druhého.
Dobrý deň pán Papzián. Podporila som v ČR pána J. Fialu, ktorého súdy začali väzniť za to, že chce vychovávať deti. Stretla som sa s Vami a aj pánom Mičulkom a inými členmi Únie otcov na zhromaždení protestujúcom proti väzneniu pána Fialu za to, že sa nechcel dať okradnúť o deti. Vy, pán Mičulka aj ostatní členovia Únie otcov ste na mňa zapôsobyli mimoriadne pozitívnym dojmom. Po príchode domov na mňa zaútočili verení aj tajní policajti a ich rodinní príslušníci SR napojení na jednu zahraničnú nadáciu tak intenzívne, že som musela byť celé týždne hospitalizovaná. Preto sa domnievam, že ide o organizovaný medzinárodný zločin proti všetkým, ktorí považujú výchovu otcom za dôležitú. Najmä striedavku. Aj Vy ste dospel k presvedčeniu, že ide o medzinárodne organizovaný zločin?(Mária V.)
Foto
Říkáme pravdu, tak jsme nepohodlní, někdy pronásledování. Když Vám toto napíšu, mohu si být jist, že mi soudní znalec z oboru psychiatrie už stanovuje diagnozu... Smutné, ale neklesejme na mysli. Usilujeme o spravedlnost pozemskou, doufáme ve spravedlnost nebeskou. A co člověk rozsívá, to také sklízí a kdo jinému jámu kope, sám do ní padá.
Jaký by mohl být nejpádnejší dúvod pro zrušení výživného u soudu pro plnoletou dceru? Napsala mi, že už v životě nechce strávit semnou ani minutu, a prý aby sem neotravoval.(zdenek P)
Foto
Současná praxe soudů a OSPOD podporuje nemravné jednání našich dětí. To se této společnosti vrátí a už vrací. Takové děti dospějí a jsou zlé, sobecké, týrají i ty matky, které je dříve "chránily" před otci. Říkal jsem to i na jedné konferenci feministek v Senátu ČR: Víte, kdo vás bude týrat, až budete v důchodu? Ty děti, kterým nyní bráníte ve výchově otcem. O zrušení výživného můžete zkusit žádat z důvodu rozporu s dobrými mravy. Spravedlivé by ovšem bylo stanovovat výživné do zletilosti dítěte. Jestliže může dítě volit, (souložit může už dříve), může přece také pracovat - vysoká škola není nutná. Studovat vyšší školu s podporou rodičů dítě může, když se bude chovat přiměřeně uctivě k otci i k matce. Navrhujte to, navrhujme toto poslancům. Plnoleté dceři, která se "nepřipravuje" na budoucí povolání, platit nemusíte, zažádejte ale o to soud.
Soudy prý svěřují děti matkám v 90-92 % případů. Chápu, že všichni otcové nežádají o střídavou výchovu dětí. Nedochází však ze strany soudů k diskriminaci?(Tomáš Novotný)
Foto
Dochází zde k diskriminaci skupiny osob - otců, paragraf 402. Mnozí otcové nežádají o širší styk s dítětem, protože je tento systém předtím raději (pro výstrahu) gnadelos popravuje přes nereálně vyměřené výživné. Zde dochází ze strany státu ke skutečnému hyenismu. Soudci jsou se svými platy na doživotí neschopni chápat, jak uboze žijí mnozí lidé v této zemi. Otcové jsou vydíráni za to, že této bezdětné Evropě - ČR zplodili dítě a mají zájem vychovávat je.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se toto nové rozhodnutí o střídavé péči vztahuje i na rodiče, kteří nebyli manželé. Bývalá přítelkyně mi našeho syna "půjčuje" jen jednou za 14 dní na víkend, chtěl bych s ním ale trávit více času. Jak se můžu bránit? Děkuji, Pavel P.(Pavel P.)
Foto
Kontaktujte Unii otců. Potřebujete podat návrh k soudu, jestliže s bývalou přítelkyní není rozumná řeč a jestliže jste ovšem uveden v rodném listu jakop otec. Dítě není hračka na půjčování. Mnohé matky to nechápou a praktikují to, co jim tento systém dovoluje nebo k čemu je dokonce povzbuzují advokáti a další "pomáhající" profese. Můžete také podat žalobu na určení otcovství, kdybyste nebyl uveden v rodném listu jako otec.
Podporuje střídavá péče emancipacni usili zen? (Alexander)
Foto
Jsou různé definice emancipace. Je mi líto žen, které stále potřebují proti něčemu bojovat a stále se domnívají, že až toho dosáhnou, tak snad pak už budou šťastné a spokojené. To je klam, nebudou spokojené. Zdroj štěstí a spokojenosti je totiž jinde. Střídavá péče dává ženě možnost nebýt pouze s dítětem. Může se věnovat práci, koníčkům, přátelům.
Je střídavá péče pro matku výhrou? (Alexander)
Foto
Střídavá péče má velkou šanci být výhrou pro všechny. Stejně jako rodina potřebuje pomoc a podporu okolí. Není možné ji pouze sledovat a okamžitě kritizovat, jestliže se objeví nějaké problémy. To není moudré a čestné, to je pronásledování. Problémy přináší život. Apelujeme na to, aby i při střídavé péči platilo, že rodičovství je pod ochranou zákona. Setkáváme se s tím, že pod ochranou zákona V PRAXI je pouze mateřství, nikoliv otcovství.
Dobrý den. Očekáváte, že nálezy Ústavního soudu z poslední doby budou přelomové, tj. že obecné soudy začnou konečně dodržovat Listinu základních práv a svobod, nebo budou tyto nálezy s odstupem času považovány za výjimečné, reagující na konkrétní situaci? Vzpomínám si na první nález ve věci střídavé péče z roku 2010, na který se posléze mnoho mužů bez úspěchu odvolávalo a ústavní soudci většinu stížností podobného duchu zamítali.(Tomáš Jadlovský)
Foto
Unie otců bude stále volat a vyzývat okresní a krajské soudy i soudní znalce a úřednice OSPOD, aby respektovali ústavní pořádek této země, Ústavu, nálezy Ústavního soudu, mezinárodní Úmluvy o právech dítěte apod.
Dobrý den, to, že střídavá péče JE výhrou pro děti a také pro oba rodiče je mi jasné, neboť ji se svými syny žiju. Je také výhrou poslední rozhodnutí ÚS? nebo se podle Vás praxe našich soudů změní jen velmi nepatrně? Jak budou soudy postupovat v případě, že jeden z rodičů se střídavou péčí nesouhlasí? Díky.(Richard)
Foto
Unie otců nechce šířit depresi a pesimismus, takže proto VYZÝVÁME okresní a krajské soudy, aby už začaly nálezy Ústavního soudu respektovat. Jistě proti jsou ti, pro které jsou rozvody a soudní tahanice dobrým byznysem, tedy advokáti a soudní znalci, také úřednice OSPOD. Tito by měli zanechat protiústavní činnosti, spolupachatelství při týrání svěřené osoby, jestliže by za všech okolností byli na straně takové matky, která dítě popouzí proti otci.
Vážený pán predseda Únie otcov. Na Slovensku som už pred 30.rokmi založil Úniu mužov - Hnutie pre rodiny. Zistili sme, že proti dobrým vzťahom medzi mužom a ženou, otcom a matkou a najmä proti výchove detí otcami je organizovaný zločin - degenerujúci politický režim. ženy-matky, súdy a polícia sú iba nástrojom tohoto degeneratívneho politického režimu. V oblasti záchrany základu civilizácie to je vzťahov muža k dieťaťu a žene pracujete pomerne krátku dobu v porovnaní so mnou. Aj Vy v ČR ste dospel k poznatku, že izolovanie detí od otcov a v školách od učiteľov je organizovaný zločin spôsobujúci degeneráciu a genocídu obyvateľstva ? Ing. L. Balvín - predseda Únie mužov - Hnutie pre rodiny. Ps: Pozdravujeme bratov Čechov zo Západnej časti podvodom rozvedeného Československa(L. Balvín)
Foto
Pozdravujeme bratou a sestry na Slovensku. O zločinech proti lidskosti ze strany státních orgánů jsem psal před chvílí, konkrétně se jedná o paragraf 402 diskriminace skupiny lidí (otců).
mám dobrou zkušenost se SP a myslím, že dítěti střídání bydlení nevadí. Že pojem domov se pojí s pocitem jistoty a bezpečí, a to je tam, kde má dítě rodiče. A ztrátou jednoho rodiče dítě ztácí polovinu domova. Jak to vnímáte Vy?(Kotrmelec)
Foto
Děkuji za Vaši zkušenost, souhlasím s Vámi. Pochopitelně střídavá péče není všelék, ale může uklidnit rozcházející se rodiče tak, že do konfliktu nebudou zatahovat dítě.
Budete opět kandidovat v nějakých volbách, popř. kam a kde? Jak jste spokojen s prací minystryň Válkové a Marksové. Dělají maximum možného pro střídavou péči? Až se stanete prezidentem, udělal byste amnestii? Pro neplatiče výživného?(Měsíčková - Minutová)
Foto
Unie otců skutečně před lety psala na ministerstvo spravedlnosti (bez odpovědi) i prezidentovi se žádostí o milost pro tzv. neplatiče výživného. Prezident naše prohlášení a výzvu vzal na vědomí a o několik měsíců byla amnestie.
Gratuluji vám a rád bych se zeptal jestli připravíte tu hromadnou žalobu, skrz střídavou péči, kdy to bude a jestli za to budete vybírat nějaké poplatky (kolik)?(Hodina)
Foto
Unie otců spojuje lidi i jejich kauzy. Na základě toho jsem mohl při veřejném slyšení na půdě Senátu ČR potvrdit naše zkušenosti s porušováním lidských práv, konkrétně s diskriminací skupiny lidí, mužů - otců. V souvislosti s výkonem pravomoci státního orgánu, orgánu územní samosprávy nebo soudu bývá tato skupina lidí vystavena ponižujícímu zacházení, bývá uvržena do těžkých životních podmínek a dochází ke genderové segregaci otců od vlastních dětí, což nemůže být předním hlediskem nejlepšího zájmu dítěte dle čl. 3 Úmluvy o právech dítěte. Pro činnost Unie otců nevybíráme poplatky, pouze členské a potom dobrovolné dary. Hromadnou žalobu skrz střídavou péči nepřipravujeme.
Co bylo prvou věcí, kterou byste udělal, kdybyste se stal ministrem?(Trpitel)
Foto
Jde o to , jakým bych byl ministrem. Zřejmě bych navrhl zrušit všechny OSPODy a ty obrovské peníze bych dal rodinám. Podpora zaměstnanosti těm, kteří mají vyživovací povinnost. Zrušit vězení pro dlužníky na výživném. Prosazoval bych reformu justice, odvolatelnost soudců, skutečnou zodpovědnost za za jejich skutečné chyby.
Proč je (nebo dosud byla) - podle Vašeho názoru - střídavá péče podmiňována souladem rodičů, když je zřejmé, že může dobře fungovat i bez něj (pokud ovšem dá soud oběma stranám jasně na srozuměnou, že naschvály trpět ani jednomu z rodičů nebude a že tomu, kdo se o ně bude přesto snažit, sebere dítě úplně) a že pokud by byli rodiče v tak idylickém souladu, jak by si to opatrovnické soudkyně údajně představovaly, pak je samozřejmě otázkou, proč se vůbec rodiče rozvedli (rozešli) - a nežijí dál společně ?!! Není to náhodou typická Hlava 22, tedy předem nesplnitelná a vylučující se podmínka - a zjevná záminka, proč střídavou péči - pod nejrůznějšími, většinou hodně hloupými výmluvami - jako je i tato - nikdy nenařídit ? (Jirka Fiala )
Foto
Ano, ze své praxe musím pranýřovat činnost soudů i OSPOD, které spíše hledají důvody a záminku, aby jeden rodič - převážně otec - neměl důstojné místo v životě vlastních dětí. Taková praxe je zločinná a protiústavní. Jestliže matka diktuje své požadavky, odmítá se rozumně domluvit, nesmí z toho mít profit. To dá rozum.
Jak mám teď postupovat, aby soud změnil předchozí rozhodnutí, kterým byl syn svěřen do péče matky na střídavou péči? (Karel V.)
Foto
Každé další rozhodnutí soudu můžete iniciovat svým návrhem, kde popíšete nové zásadní skutečnosti, kterí vyžadují novou úpravu.
Jak můžete hajit takovou hovadinu, uz takova změna je strasne stresujici pro deti.(Kamila)
Foto
Unie otců jistě podporuje rodinu - trvalý vztah rodičů, který je jistě v zájmu dítěte. Stresující je rozchod či rozvod rodičů. A do dalšího života není vhodné kráčet s tím, že dítě zavrhlo jednoho z rodičů.
Mne by spíš zajímalo v čem je střídavá péče výhrou pro děti? (stáňa)
Foto
Dítě neztratí člověka, který je významný na celý život. Dítě neztratí vztah ani s jedním rodičem ani s prarodiči. Odcizení dítěte je tragédií, která je shnilým ovocem současné praxe soudů, sociálně právní ochrany dětí, soudních znalců a advokátů. Střídavá péče dává šanci toto změnit.
Mam trimesični holčičku jsem svobodna matka a chci zažalovat otce diteti kvuli vyživnemu , bude mit otec diteti narok na stridavou peči i když on neni uveden v rodnem liste?(Katerina , Praha)
Foto
Když otec není uveden v rodném listu, tak nemůže žádat střídavou péči a Vy po něm nemůžete požadovat výživné.
je mi sumafuk, ci je pre otca vyhrou, dolezite je v tomto pripade dieta a nie otec, a striedava vychova pre dieta vyhrou teda naozaj nie je, v ziadnom pripade, skor naopak. dotaz nemam.(jajka)
Foto
Dítě je důležité a taky matka a otec a jejich příbuzenstvo a jejich svět.
Kde si myslíte, že se vzala představa soudnictví a sociálního systému o absenci citových vazeb mezi otcem a dítětem? Nemáte také ten dojem že společnost doposud nabádala rozvedené matky, aby se k dětem chovaly majetnicky jako k věcem? Děkuji za odpovědi.(Pavel)
Foto
Jmenuji se Valentin a už v době svatého Valentýna za jakéhosi císaře se považovalo manželství za něco, co snižuje bojeschopnost mužů. Ten císař tehdy zakázal sňatky a svatý Valentýn ten zákaz porušoval, protože tu jsou příkazy a nařízení vyšší než císaře. Absence citových vazeb mezi otcem a dítětem se skutečně uvádí i na konci Starého zákona (v Bibli před evangelii) v proroku Malachiášovi. Zde je zaslíbení Mesiáše, který obrátí srdce otců k synům a srdce synů k otcům. V rozvratu rodinných vztahů jistě napomohl i bývalý režim. Dříve ještě vlastní příbuzenstvo nabádalo ženu, jestliže si vzala dobrovolně muže, udělali si několik dětí, tak ať neodchází od manžela. Dnes spíše pomáhá v rozvratu, protože je to jejich holčička, možná jedináček, málokdy z deseti dětí... Absence citových vazeb mezi otcem a dítětem pokračuje i dnes. Snažíme se to změnit. Máte pravdu, matky se musí také naučit respektovat otce. Dítě nesmí být nástroj na vydírání otce, který chce vychovávat vlastní dítě.