ONLINE CHAT
Dobrý den, co byste mi poradila, když moje skoro roční fenka pořád neumí chodit dělat potřebu ven a jednou denně to udělá doma? díky za pomoct, jinak vašemu projektu fandím, je moc pekny a urcite to nekdy vyuziji.(J. Hubačová)
Foto
Dobrý den, děkujeme za slova chvály, moc si jich vážíme. Zkuste s fenečkou chodit častěji ven a vždy ji za potřebu venku pochvalte a odměňte. Za potřebu doma by neměl být fyzický trest, ale jen zvýšeným hlasem ohrazení a záporný povel FUJ!
Prosímvás, jak mám odnaučit pejska (mops, 2 a půl roku) skákat na lidi? Je to už neúnosné, skáče nejen na členy rodiny, ale hlavně na návštěvy a s oblibou pak na cizí lidi venku. Když vynadám, má ze mě jenom srandu. Mlátit svého miláčka odmítám. Taky se chci zeptat - pokud bychom k vám Edíka dali na týden a více dnů, poskytujete nějaké slevy? Děkuji za info(Rosolová Jana)
Foto
Dobrý den, pokud už vás pejsek skáče na všechny, tak tady už jen pochvala nepomůže. Zkuste mu nechat připnuté vodítko a když uslyšíte, že někdo jde, tak se připravte. Chyťte psa za vodítko a držte ho u země. Nedovolte mu skočit a pořád ho při tom chvalte, když už je návštěva doma a vy už můžete psa pustit, dejte mu odměnu. Při držení opakujte povel Nesmí. A i tady je potřeba neustále opakovat.
Dobrý den, vždy kdyz se vrátime domu, nosí nám naše fenka v tlame ruzne plyšové hracky. Co tento projev znamená?(Denisa)
Foto
Dobrý den, chce si s vámi hrát, je ráda, že už jste doma. Tak ji pochvalte, jak je šikovná že to dama zvládla a věnujte ji chvíli svoji pozornost.
Dobrý den,máme malého pudlíka,9 let.Poslední rok začal zkoušet zajímavé chování - jen po večerní procházce,když ví,že je mokro a po příchodu domu si bude muset mýt tlapky ve vaně,nechce vejít do bytu a někdy na mne i vrčí (samozřejmě mu je umyju i přes nesouhlas). Lze ho to odnaučit nebo se mám smířit s jeho nechutí ? Děkuji (Jana kučerová)
Foto
Dobrý den, zkuste vždy po umytí psa pochválit a dát mu pamlsek. určitě pak bude statečnější:)
dobrý den,mám 6letého jorkšírka a nejí mě vubec granule,zkoušela sem snad všechny druhy a vubec nic,jen očichá a už si jich nevšímá,krmíme jen konzervami z penny,nic jineho nechce,mám strach ,že to není pro něho vhodná strava,potřebovala bych poradit jak ho naučit papat granula,bylo my doporučeno nechat vyhladovět,ale nepomáhá to a zdá se mi to drastické,děkuji(iveta)
Foto
Dobrý den, zkuste za studena lisované granule, které obsahují velký podíl masa a míchejte je s konzervou. postupně množství konzervy ubírejte až nakonec začne papat jen granule.
Dobrý den, máme 7 měsíční fenku Biewer york.terriéra. V případě, že ji necháme samotnou doma, nebo jí nevěnujeme pozornost, začne nám okousávat rohy zdí, květiny, vyhrabe hlínu atd... nevíme, jak jí toto odnaučit, hubování ani plesknutí na zadek na ni neplatí....je vidět, že ví, že nesmí toto dělat, jelikož když to udělá a vyhubujeme jí, tak se skrčí a jde se schovat do svého pelíšku...touha po okousávání atd...je u ní ale větší...dle veterináře by neměla být odvápněná, krmíme granulemi Royal canin pro štěňata... děkuji za radu. (Annie)
Foto
Dobrý den, většinou toto psi dělají, když mají hodně zbytečné energie. Nudí se a začnou vymýšlet coby. Zkuste psa více zabavit, ať už delšími procházkami nebo hrou. Pak bude ve volném čase pospávat a nebude ničit nábytek.
dobry den chtela bych se zeptat jak naucit MOK madarskeho ohare chodit na voditku u nohy. Zkousela jsem uz snad vse ale pesan si stale dela co chce jinak s povely nema potize. Dekuji za radu :-)(barbora )
Foto
Dobrý den, chuze u nohy je pro jeden ze základních povelů. Psa trénujte na pevném lehce prověšeném vodítku. Opakujte povel K noze a jděte, pokaždé když pes půjde chvíli vedle nohy a nebude táhnout, tak ho velice pochvalte. nezapomeňte psa po celou dobu sledovat a jakmile se na vás podívá, tak hned reagovat. protože jakmile pes udělá co chcete a zkontroluje Vás, zda je to ono a vy nebudete reagovat, jste zase na začátku. Rádi Vám poradíme osobně na našich nedělních výcvicích. Vypsané termíny najdete na našem webu www.dogpark.cz
Dobrý den, když jdu se svým psem na procházku,tak neustále táhne, má stahovací obojek,ale to nepomáhá, ty procházky už nejsou moc příjemnou záležitostí, co byste prosím poradila? moc děkuji(Lenka)
Foto
Dobrý den, tahání je jeden z nejhorších zlozvyků a jde je velice těžko odnaučit. Nikdy nemsíte jít směrem, kterým Vás pes táhne. To je pro něj signál, že táhnutí funguje a že má přitlačit. Naopak zkuste uazjmout jeho pozornost vydat se jiným směrem a za sebekratičkou chůzi u nohy psa řádně pochválit a odměnit. Bude to trvat hodně hodin, ale když budete důslední, zvládnete to.
Dobrý den, mám asi desetiletou fenku oříška, našli jsme ji přivázanou u stromu. Bohužel v prvních letech jsme na ní byli příliš hodní a teď nám dělá neplechy. Nejvíc mě vadí její vyžadování pozornosti tím, že si před nás sedne a neustále podává packu, nebo do nás packou různě šťouchá, škrábe (i když asi neúmyslně)...Moc nic nepomáhá, ani okřiknutí. Vím, že jsme to podcenili už na začátku, ale je nějaká možnost, jak to ještě v tak pokročilém věku napravit? Děkuji za odpověď(Irena )
Foto
Zkuste fenečku odměnit za sebekratší posezení bez podání packy. vždy když vás nechá chvíli oddechnout, měla by dostat odměnu. Brzy pochopí, že pozornost si získává jinak a přestane.
Dobrý den, jak zvládáte agresivní psy? Např. bojová plemena? Mám dva rotvajlery a ze bych je k vám dal. (Petr R.)
Foto
Dobrý den, jak už jsem odpovídala v rámci jiného dotazu, do Dogparku smí všechna plemena, ale jen hodní jedinci. Musí být dobře socialiovaní, aby se snesli s cizími psy a nehrozilo žádné riziko. většinou se problémový pes pozná během prvních deseti minut. takovým majitelům jsme nuceni se omluvit, ale jsme tu pro majitele hodných psů.
Dobry den,mam dotaz.Mam pudla 7mes.a odmita zrat granule a vschny psi pochoutky.Co s tim??, (Ludmila)
Foto
Dobrý den, záleží co tedy vás pejsek opravdu jí. Vyzkoušejte za studena lisované psí granule s obsahem masa nad 80%. Jsou nejen zdravé, ale hlavně chutné. Používáme je v Dogparku pro pejsky, kteří si zapomenou krmivoa chutnají všem.
Dobrý den,máme 3 měsíční šťěňátko ,jak dlouho se může teď v zimě venčit?Kavalír King Charles. Děkuji(Kačka)
Foto
Dobrý den, u menších pejsků a navíc šťěnátek se doporučuje kratší venčení cca do 15 ti minut. pro delší procházky určitě jen s oblečkem.
Dobrý den, já se tedy přiznám, že jsem nikdy služeb tohoto charakteru nevyužil, ale chtěl bych se zeptat, jestli máte ty mazlíčky rozdělené i do nějakých kategorií, aby jeden druhého nepokousal, případně, jestli se rozlišuje podle nějakého vstupního dotazníku vůbec "druh" psa (co jí, kde spí, jestli je venku, doma atd..). Velmi děkuji za odpověď(Vítězslav Šípek)
Foto
Dobrý den, ano ke všem pejskům přistupujeme velmi individuálně. Každý nový zákazník jednak vyplní registrační formulář, kde vyplní základní informace o sobě a pejskovi. Dále se psí mámy vyptají na spousty otázek, právě aby věděly, co jaký pes má nebo nemá rád. Když se sejde psů víc, tak je rozdělujeme na menší smečky, zpravidla podle energie. Aby energická štěnátka neobtěžovali starší pejsky, kteří už po obědě odpočívají a chtějí být v klidu.
Dobrý den, prosím vas chtel bych se zeptat, jak resite, když mám malého rojkšíra a chtel bych ho k vám dát ale bojí se velkých psů, aby ho nepokousali? (F. Komárek)
Foto
Dobrý den, k menším pejskům přistupujeme vždy velice opatrně, abychom jim nezpůsobili nějaké trápení nebo trauma. Pejsky nejdříve oddělíme od smečky do vedlejšího pokoje a postupně je seznamujeme s ostatními pejsky také menších plemen. Až se rozkoukají, postupně je seznamuje s většími a klidnějšími psy. Po pár dnech se u nás otrkají a časem se z nich stávají vůdci směčky. Do školky k nám chodí pejskové, kteří se většinou znají a tak už se na sebe vždy těší.
DD, hledám výcvyk pro nasi pul roční fenku Labradora - Elišku - je možné k vám prijit? jak to vlastne takový výcvyk probíhá? mám se na to nejak pripravit? :) (Vladimír Strnad)
Foto
Dobrý den, právě pro vaší fenečku máme pravidelně cca jednou za 14 dní Školičku pro štěnátka, kde cvičíme základní poslušnost a dovednost štěnátek. Určitě přijďte, myslím že další termín pro Školičku je vypsán už na tuto neděli. Budeme se těšit!
Zdravim paní Janoušková, jak řešíte aby se psy u vás v dogparku v klidu najedli apod.? Mají možnost nejakého soukromí? (Jakub Holý)
Foto
Dobrý den, ano, ke každému psovi se snažíme přistupovat individuálně, aby se u nás cítil jako doma. Každý pes jí v klidu a sám. Pro tento účel máme vnitřní prostory Dogparku rozdělené ńa tři části (tři pokoje) a když je jedna část pejsků venku, druhá v klidu obědvá a naopak. Pro úlné soukromí psů u nás máme psí boxy, kam je možné pejska po dohodě s majitelem umístit. Toho využíváme pouze u hodně malých plemen na začátku pobytu, když se hodně bojí.
Dobrý den, chci se zeptat, jak velký prostor mají psí zákazníci pro výběh? Děkuji za odpověď(Roman K. )
Foto
Dobrý den, v Dogparku mají pejskové dva výběhy o celkové výměře 2 800 m2. Hledali jsme právě takové prostory, kde se pejskové vydovádí jako při procházce v lese nebo parkem.
Jak poznám kvalitní hotel pro psy?(Luboš)
Foto
Dobrý den, určitě podle referencí. V kvalitním hotelu vás vždy a kdykoli pozvou dál. Vše vám ochotně vysvětlí a můžete sledovat jak probíhá denní režim v hotelu. Poté určitě i podle první návštěvy. personál by vás měl vyzpovídat, co má pes rád, na co je zvyklý, jaký má denní režim, jak často a co jí atd. A od vás získané informace poté využije při hlídání. No a smaozřejmě po prvním dni, dky si psa vedete domu. Od nás se pejskům nechce domů.
Dobrý den, chci se zeptat zda je možné odnaučit psa (labrador) hltání při jídle? Vše polyká a nekouše. Pouze velké sousto pár krát skousne a nebo když mu dáváme např.mražené prasečí kůže. Myslím si že to zavinila paní od které jsme štěně kupovali. Jejich fenka měla 8 štěňat a krmila je tak, že jim dala v pekáči určité množství granulí a co kdo stihnul sežral... Můžeme to nějakým způsobem změnit? Děkuji za radu(Mircienka)
Foto
Dobrý den, váš úsudek je správný. pravděpodobně to bude příčina problému. Zkuste psovi dát porci na více hromádek a sedněte si k nim a hlídejte, aby jedl postupně. Když ke granulím nebo jiné potrvaě hned přiskočí, tak mu to nedovolte sníst. Opakujte povel Pomalu! Když se poamlu natáhne, nechte ho sousto sníst v klidu a pochvalte ho.
Dobrý den, mám fenku mopse, 3 roky, po kastraci. Dáváme jí krmení 2 x denně po 50 gramech, superprémiové granule. Samozřejmě člověk někdy neodolá a přilepší jí nějakým tím pamlskem. Dlouho jsem ji nevážila, ale bude mít tak 11 kilo. Přátelé se jí posmívají, že je tlustá, že snědla polštář atd. Mě to t ani nepřišlo, ale když jsem se na ni zaměřila..asi opravdu váží víc, než by měla. Na druhou stranu mopsíci mají k přibírání sklony. Vadí nějak mírnější nadváha, když pomineme estetickou stránku? A jak vůbec máme zhubnout? Přeci ji nepřestanu krmit,a pohybu v zimě bohužel není dost :( Díky,Liliana(Lilana)
Foto
Dobrý den, u psů platí to samé jako u lidí. Nadváha prostě vadí. zatěžuje zbytečně orgány a pohybový aparát psa. A platí stejný recept. Více pohybu. Pokud už chcete dávat psovi pamlsky, naučte ho nazdravé. Třeba vařená zalenina s kuřecím masem pod. Podávat po malých kousíčkách. Pokud se to nezlepší, tak snižte psovi denní přísun potravy.
Dobrý den, máme 2-letého křížence labradora a vlčáka a neustále štěká, když někdo zvoní u domu, když je na zahradě a nebo když jde někdo kolem. Vždycky se naježí jako velbloud. Zajímalo by mě, co je to za projev to naježení a jak ho odnaučit neštěkat na kolemjdoucí lidi.Děkuji (Zuzana)
Foto
Dobrý den, podle vašeho dotazu bydlíte nejspíše v rodinném domě. Zrovna u vašeho plemene to bude oříšek, váš pes je předurčen k tomu, aby vás hlídal a chránil. K tomu štěkání patří. Naježení je typické pro obraný postoj psa. Když uslyšíte, že jde někdo kolem, tak začněte s vaším psem komunikovat a ve chvíli kdy si on všimne nového hluku z venčí, dejte mu nějaký povel, za který ho odměníte. Tím mu dáte najevo, že si má všímat vás a ne kolemjdoucího. Vždy musí následovat velká pochvala. Existují také protištěkací elektrické obojky. Ale ty doporučuji až jako finální řešení.
Dobrý den, máme labradora a je zvyklí být venku, resp. v boudě. Nevím ale, zda mu není při velkých mrazech zima. Jak poznáme, kde je nějaká jeho hranice snesitelnosti zimy ? Děkuji(Martin)
Foto
Dobrý den, neexistuje přesné pravidlo. Každý pes je individuální a záleží na spoustě okolnostech. Velikost boudy, její umístění, typ ohřevu a vchodu do boudy atd. Základním ukazatelem je zdraví psa. Pokud váš pes není nastydlý, tedy nemá rýmu, nekape mu z nosu, neteče z očí a nemá kašel. Vypadá to, že mu chladno není.
Dobrý den, můj pejsek miluje sníh, nevadí mu zima, ve sněhu čmuchá více jako v létě.(Šárka Veselá)
Foto
Dobrý den, to je dobře. Pro psy je sníh vždy něco nového a většina si v něm přímo lebedí.
Dobrý den, ráda bych našeho psa přes den do nějakého zařízení pro psy dávala, ale mám o něj strach - je to krysařík. Jakou mám jistotu, že na něj nezaútočí cizí velký pes? A kdyby se to stalo, jsou psí školky nějak pojištěné? Díky M.(Makulka)
Foto
Dobrý den, v naší škole Dogpark se staráme o všechny hodné pejsky bez ohledu na velikost psa. Naopak máme zkušenosti, že menší pejskové (právě krysaříci, čivavy a pod.) jsou od majitelů vychovávány hodně na ruce a pak se bojí reálného světa a hlavně cizích psů. Menším psům jen prospěje, když se v psí školce seznámi pod dohledem s dalšími psy, stanou se součástí psí smečky. Zvedne jim to sebevědomí a jsou i méně uštěkaní. Nevím jak většina, ale my pojištění máme. Důležitý je individuální přístup, který není všude zcela běžný. V některých školkách mají v jedné místnosti až 20-30 psů, a to je pro malé psy spíše velké trauma, než povzbuzení.
Dobrý den, mám malého Boloňského psíka, 3-letou fenku. Je nutné pejsky na zimu oblékat? Já neoblékám, ale fenka musí mít každopádně pohyb, to je mi jasné. Ve velkých mrazech ji neberu na delší procházky, i když ona se jeví, že jí vůbec zima nevadí, naopak skotačí ve sněhu. Přesto občas čtu, že malá plemena, která pomalu tahají bříško ve sněhu je třeba obléknout. Je to tak? Děkuji. (Monika)
Foto
Dobrý den, menší plemena obecně rychleji promrzají. Pokud fenečka tyto mrazy kolem nuly ještě zvládá, tak kratší procházky do 15 min zkuste bez kabátku. Na delší bych ji už obleček dala, na trhu je jich spousta. Jen pozor, správně píšete, obleček by měl být nejen záda, ale i krytí na větší část hrudníku a břicha. Fenečka pak vydrží venku déle a bude více vyběhaná a spokojená.
Dobrý den ,máme dva pejsky feny snáší se velmi dobře ,jen si neumíme poradit ,když někdo přijde do bytu i my i rodina ,začnou hodně obě štěkat ,nebo zabouchneme auto a už štěkají ,jak minimalizovat tento problém .Děkuji Mirka(Mirka)
Foto
Dobrý den, vaše fenky špatně snáší odloučení a jsou na vás závislé. Zkuste postupně od fenek odcházet (nejlépe cvičit každou zvlášť), stačí jen na metr dva, co snesou, aby neštěkaly a pak je odměnit a hodně pochválit. Po dnech pomalu odstupy prodlužujte, až budete moci odejít v tichosti i za dveře. Stejný postup můžete vyzkoušet i auta. Nejdřív vypnout motor, pochválit. Poté odepnout bezpečnostní pár a zase pochválit. Za pár týdnů, budete moci vystoupit z auta bez štěkotu. Je to spousta práce, ale měla by se vyplatit.
Dobrý den.Máme fenku belg.ovčáka.Je jí devět měsíců a váží 26kg.Od pondělka do pátku je na chatě a pqk do neděle v panekáku v bytě.Chci se zeptet...jak to mám vyřešit s koupáním?Nevím zdali ted v zimně jí neuškodí koupat každý týden.Děkuji za odpověd a přeji pekný den. (Kuncová S.)
Foto
Dobrý den, časté koupání psovi nevadí, ale nesmí jít s mokrou ani vlhkou srstí ven na mráz. Takže záleží jak jste na tom s časem a zda má fenka vždy prostor pro úplné vyschnutí srsti.
Mám v kotci s vybehem u rodinného domku psa 3 ročního krizenice labradora-akita. Od listopadu loňského roku je to s ním k nevydrzeni. Jak mile je ve výběhu neustále,,vyje,, v kotci nic nezere musím ho zavírat do sklepa kde je klidnější. Už si nevím řady co mám s ním dělat,(roman schneider)
Foto
Dobrý den, váš pes si tím říká o pozornost. Má hodně energie, kterou potřebuje vydat. Tím že se jedná o dospělého psa, už je mu zkrátka kotec malý. Doporučuji delší procházky, kde se pes pořádně unaví a vyběhá.