Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policejní pes zemřel po 1,5 hodině v rozpáleném autě! Psovoda navrhli obžalovat

Autor: pom, red - 
7. srpna 2023
10:37

Za naprosto nepochopitelný čin navrhla Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obžalovat policejního psovoda. Ten loni v červnu nechal svého služebního psa Axela (†4) zhruba 1,5 hodiny v plastové přepravce v rozpáleném autě. Pejsek se přehřál a udusil. Policistovi hrozí půl roku vězení.

Celá tragédie se odehrála loni 28. června ve Žďáře nad Sázavou, v den, kdy venkovní teploty dosahovaly 28 stupňů Celsia. Policista ten den nechal svého služebního psa „v době mimo výkon služební činnosti bez závažného a neodkladného důvodu“ v kufru auta v plastovém přepravním boxu. 

„Kvůli špatným podmínkám v zavazadlovém prostoru se pes dostal z přepravního boxu až na přední sedadla, čímž vynaložil značné fyzické úsilí. Na základě výsledku znaleckého posudku postupně došlo k dehydrataci, přehřátí a udušení, a to v důsledku dlouhé doby ve stísněném a téměř nevětraném prostoru, nedostatku vody, stresu a vynaložené fyzické zátěži,“ popsala hrůzu, kterou si pejsek musel prožít, mluvčí inspekce Ivana Nguyenová.

Letos v srpnu GIBS navrhla policistu obžalovat. Za zanedbání péče o zvíře z nedbalosti mu v případě prokázání viny hrozí až půlroční trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Snažili se ho ochlazovat

Na případ loni Blesk tlapky upozornili svědci, kteří se pejskovi pokoušeli pomoi a kteří nakonec také podávali trestní oznámení. Ovčáka v autě si všimla kolemjdoucí žena, která se snažila najít majitele, zvonila na zvonky v domě, před nímž vůz parkoval, nikdo se ale k autu nehlásil. 

Snažila se najít majitele vozu, v domě, před nímž vůz parkoval, zvonila na všechny zvonky, nikdo se prý ale k autu nehlásil. V té době už byl pes podle svědků zhroucený na zemi pod sedadly a ztrácel vědomí. „Sestra doběhla domů pro vodu a psa se snažila škvírou ochlazovat. Pes projevil známky života. Když přiběhla s další várkou vody, byl už ale mrtvý,“ popsal Michal Král, bratr ženy, která si psa všimla mezi prvními. Teprve pak přišel kynolog, který psa nechal v autě zavřeného, a dorazila i policejní hlídka. Nebohého ovčáka převezli na veterinární kliniku, ani tam už ho ale nedokázali oživit.

Video  Doby byl zřejmě nechtěné dědictví. Opuštěný, zrazený teď čeká v útulku na nový domov  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

Ramita ( 9. srpna 2023 02:20 )

Ramita ( 9. srpna 2023 02:20 )

Ramita ( 9. srpna 2023 02:19 )

Ramita ( 9. srpna 2023 02:18 )

Přesně a dobře napsané, plně s tím souhlasím. Ve středověku se s hajzzlama takhle nepárali. Zavřeli je do hladomorny a basta. Nejvyšší tresty aby to už nikdy znova neudělali. Se zvířaty takový soucit nemají, ale s násilníky a lidmi co vědomě škodí a páchají krutosti s těma mají větší soucit a pořád je omlouvají a brání a bohužel je spousta organizací co bojují za práva vězňů, nechápu ať si je vezmou ty vrahy, pedofily, zločince atd. k sobě domů a tam ať s nimi jako rodinky vegetí asi by to na dlouho nebylo. Pokud taková bestie porušila právo, tak už se vědomě práva zřekla!
Tohle se tomu člověku ozve, spáchal zlo a zlo se mu vrátí na 100%.

„Dokud bude člověk nelítostně ničit živé bytosti nižších řádů, nepozná ani zdraví, ani mír. Dokud budou lidé zabíjet zvířata, budou se zabíjet navzájem. Kdo seje vraždu a bolest, nemůže sklízet radost a lásku ."
Phytagoras

vasek711 ( 8. srpna 2023 03:27 )

Zobrazit celou diskusi