Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V opuštěném domě bylo 12 štěňat, zachránili je před jistou smrtí

Autor: Kateřina Lang, Jana Ulrichová - 
18. prosince 2018
22:00

Pražští strážníci šli po mrazivé noci zkontrolovat místa, kde se pohybují bezdomovci. V neobydleném domě v Praze 8 našli ale nečekané nocležníky. Místo bezdomovců se tam krčilo 12 kňučících štěňat.

Strážníci přišli do domu v rámci pravidelné kontroly. Ke štěňatům okamžitě zavolali kolegy z odchytové služby a převezli je do trojského útulku. Tady se sedmi pejskům a pěti fenkám dostalo kompletní veterinární péče včetně očkování.

Podle odborníků se jedná pravděpodobně o křížence pitbulla a ridgebacka . Nyní váží zhruba dvě kila, v dospělosti by měli mít kolem dvaceti.  Zdravotní stav štěňat je různý, teď bude vše záležet na péči ošetřovatelů.  

Trojský útulek se plní štěňaty

Pracovníci útulku mají na sklonku roku plné ruce práce. Starají se totiž už teď o dvacet různých štěňat. Na Vánoce se navíc chystají dny otevřených dveří. Brány útulku se veřejnosti otevřou opět 23. a 24. prosince. Návštěvníci si zde budou moci prohlédnout místa, kam se v průběhu roku běžně nedostanou.

A pokud se někteří rozhodnout darovat krmivo, praktické zvířecí potřeby nebo třeba finanční příspěvek, udělají všem obyvatelům útulku velkou radost.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi