Minulý týden bylo v Praze krásné počasí, a tak se chovatelé v pražské zoo rozhodli, že zkusí poprvé vypustit malého samečka hrabáče kapského Kita do venkovní expozice. A ten se skutečně odhodlal a svůj první venkovní výlet si užil dosyta.

„Malý Kito si společně s mámou Kvídou nejprve pochutnali na oblíbené dobrotě v podobě hmyzích larev a poté si oba hrabáči začali plně užívat sluníčka,“ řekla mluvčí pražské zoo Jana Ondrejechová.

Kito důkladně prozkoumal celou venkovní expozici a během chvilky se tam začal cítit jako doma. Jeho odchov ale nebyl rozhodně jednoduchý. V prvních dnech musel dokonce dostávat každé dvě hodiny napít, a to jak ve dne, tak v noci. Prvních devět dní totiž Kito nepil od své matky Kvídy a hrozilo, že zemře jako dvě předchozí mláďata. To se ale nestalo a malý Kito se těší pevnému zdraví, váží už 22 kilogramů.

Pokud byste malého samečka chtěli vidět, můžete ho potkat během pravidelného krmení hrabáčů, které se koná v pavilonu Africký dům každý den kromě čtvrtka od 10:00.

Fotogalerie
5 fotografií