S Blankou bojoval i Bémův nástupce v čele hlavního města Bohuslav Svoboda a po něm především rtuťovitý tanečník Tomáš Hudeček, jenž se po pražských volbách vydal bémovskou cestou. Právě na Blance chtěl olomoucký rodák Hudeček Pražanům ukázat, jak je schopný, až i jeho Blanka převezla: město projelo Hudečkovy teatrální arbitráže a jediným výsledkem jeho snažení nakonec bylo další zpoždění otevření Blanky i její prodražení. Na rozdíl od Béma si však Hudeček aspoň odpustil nabídku další veřejně prospěšné práce pro Prahu. Ví, že to už stačilo.

Blanka, tunel, který už stál 43 miliard.
Autor: Facebook/Bajkazyl, Blesk - David Malik, Petr Novotný

Teď s Blankou bojuje současná primátorka Adriana Krnáčová, první žena. I ta začíná s Blankou zle prohrávat: poté, co nám slíbila jarní otevření tunelu, se teď ukázalo, že někdo zapomněl na případ, že do Blanky zateče voda (to se v Praze občas stává), takže se rozmočily kabely. Krnáčová řekla, že to považuje „buď za podvod na Pražanech, nebo nehorázné diletantství“, načež ještě v televizi Nova dodala, že Blanku projektoval „asi nějaký debil“. Přičtěme to její nové zálibě ve sprostých slovech, již praktikuje i na městské radě.

Pražští radní teď vážně uvažují, že Blanku zpřístupní aspoň chodcům a cyklistům, aby se neřeklo. Pro klid nás Pražanů mám lepší plán: zapomeňte na kabely i další soudy a zalijte Blanku jednou provždy betonem, jen ten ji zřejmě přemůže. Nemusíme zoufat: na Letné po ní jako vzpomínka na zlatou pražskou éru zůstane aspoň oficiální informační centrum.