Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Moderátor David Vaníček pro Akademii žurnalistiky: Zpravodajství je vzrušující adrenalin!

Video se připravuje ...
21. srpna 2014
20:27

David Vaníček (30) chtěl být novinář už jako malý capart, když si doma vyrábět mikrofon z ruličky toaletního papíru a tenisáku. Televizní žurnalistikou se živí už deset let, v Blesku moderuje a vede Bleskové zprávy.

Už když začal studovat hotelovku bylo všem jasné, že v oboru nikdy pracovat nebude. "Tíhnul jsem k médiím pořád, dělal jsem neúnavně nějaké časopisy, na střední škole, v ochotnickém divadle... Jeden se jmenoval Dynamit, další Tyjátr," vypráví David, který hned po maturitě nastoupil do regionálních novin v Chomutově jako elév.

"Hned pár měsíců potom mě pozvali na konkurz do televizního studia a u toho už jsem zůstal. Časem jsme přidal moderování Ranních Televizních novin a Střepin na Nově a dnes mě baví on-line, má budoucnost," říká David.

David před soudem v Karviné. Přestávka při čekání na obviněného Petra Kramného. David před soudem v Karviné. Přestávka při čekání na obviněného Petra Kramného. | Blesk - Martin Hurda

Bleskové zprávy moderuje na střídačku s Bárou Horákovou a společně pak vyjíždějí na mimořádné relace do terénu. "Strávili jsme takhle týden na festivalu ve Varech a taky jsme dělali pětihodinnový přenos z posledního rozloučení s Ivetou Bartošovou. To už vám pak hlava vážně nebere, když mluvíte nonstop jako kolovrátek," dodává David.

David Vaníček z Blesk TV ukazuje práci v newsroomu České Miss Earth 2014 Nikol Buranské. David Vaníček z Blesk TV ukazuje práci v newsroomu České Miss Earth 2014 Nikol Buranské. | Blesk - Martin Přibyl

Kromě moderování David také pracuje na dramaturgii BLESK TV, stříhá videa a v projektu Ombudsman Blesku vyráží do terénu jako supervizor a kameraman v jedné osobě. "Zpravodajství je vzrušující adrenalin, nejlepší jsou příběhy, to jsou zvraty, které by nevymyslel nejlepší scénárista," vypráví.

David Vaníček a Bára Horáková, moderátoři Bleskových zpráv David Vaníček a Bára Horáková, moderátoři Bleskových zpráv | Jan Tůma

Ve vydavatelských domech jako je CZECH NEWS CENTER je výhodné být tzv. "multimediální" novinář, máte větší šanci, že vás práce nepřestane nikdy nudit. Cesta k takové kariéře vede taky přes Akademii žurnalistiky a nových médií.

Přihlášky můžete posílat ještě do 30. září a nemůsíte mít strach z termínu přijímaček. Bude individuální tak, aby vám vyhovoval!

Navíc probíhají formou motivačního pohovoru, takže z nich nemusíte mít obavy. Pihlášky ke studiu si stáhněte na webu školy www.akaz.cz nebo www.pbvos.cz a nezapomeňte přiložit ověřenou kopii maturitního vysvědčení a potvrzení od lékaře.

jote ( 3. září 2014 17:10 )

Co může být vzrušujícího na oznámení TV Nova/v Dejvicích někdo klepnul babku, TV Prima / v Bubenči někdo klepnul dědka, TV Barrandov / v Plzni bylo přepadeno zlatnictví, ČT 1 / v Brně přejel a ujel. Fakt vzrušující

Zobrazit celou diskusi