Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

1. březen 1989: Televize "nabírala" druhý dech!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: red - 
1. března 2009
05:00

Televize – bez ní to nejde teď ani před dvaceti lety. A od března roku 1989 byly navíc v »bedně« k vidění úplně nové, lákavé pořady. Pro lidi zaujaté svou profesí byl připraven pořad Tvůrčí práce.

„I tituly nových vzdělávacích pořadů jasně vystihují témata, kterými žije naše současnost. Nový ekonomický slovník je určen pro řídící pracovníky, Člověk a myšlení je pořad, v němž budou na otázky odpovídat představitelé společenských věd.

Lidé a bozi bude cyklus věnovaný náboženství a ateismu,“ sdělovala agentura ČTK. Připraveny byly ale i oddechové programy. Chystala se premiéra seriálu Druhý dech, kde se například Josef Abrhám nebo Ivana Chýlková trápili nad dojivostí krav a plněním plánu živočišné výroby.

Střihové pořady Kouzelník ještě nepřišel či Úsměvy Vladimíra Menšíka měly »přikovat« k televizi valnou část národa. Zahraniční produkce nás obdařila polským seriálem Rytíři a lapkové nebo východoněmeckou sérií komedií Nečekané trampoty. A pak se člověk divil, že »nekonečný« seriál Dallas dokázal o pár let později vylidnit ulice měst.

Zítra čtěte: Březen - měsíc knihy

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi