Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exšéf svazáků Mohorita: Myje nádobí v Londýně!

Vasil Mohorita
 (Autor: ČTK)
Autor: hof - 
18. listopadu 2009
05:00

Ještě při jednání mezi opozicí a komunisty seděl po boku premiéra Ladislava Adamce. A jak dopadl šéf tehdejšího Socialistického svazu mládeže a po revoluci úspěšný podnikatel Vasil Mohorita (57)? Už několik let se podle serveru Euro.cz živí mytím nádobí v londýnských restauracích!

Podle Čecha Petra, který žije v Londýně a s Mohoritou bydlel, se bývalý komunistický pohlavár chová »hodně divně«. „Sotva odpovídal na pozdrav, chodil se sklopenou hlavou a s ne zrovna přátelským výrazem v obličeji. Společným prostorám se vyhýbal, ostatní obyvatele domu ignoroval. Nemyslím si, že je zlý, spíše má depresi,“ popsal Mohoritovo chování Petr.


Vasil Mohorita Vasil Mohorita | ČTK

Vasil Mohorita: Kdysi vrcholný politik, dnes pomocná síla v kuchyni...


Bývalý svazák se mu prý svěřil, že v Británii s přestávkami pracuje už od roku 2002. Teď se živí jako pomocná síla v kuchyni. „Řekl mi, že tohle je již šestý dům v Londýně, ve kterém bydlí,“ cituje server Petra, který v Londýně zametá chodníky.

Mohorita se po roce 1989 pokoušel prosadit v politice, poté úspěšně podnikal. Od roku 2000 se mu ale podle všeho přestalo dařit a musí se živit pomocnými pracemi. Před mytím nádobí třeba sbíral jablka nebo pracoval jako skladník v obchodním domě.

evolucius ( 18. listopadu 2009 16:55 )

Přiznáš se alespoň k tomu že jsi komouš tělem i duší smrku..? A nebo budeš maskovat jako jiní zde přítomní...he?

makmark ( 18. listopadu 2009 10:49 )

Mohl podnikat a tady v Česku, když vám nějaký hajzl nezaplatí větší fakturu, tak druhý bandita je finanční úřad, a sociálka a zdravotní a... ti vás okradou podruhé, jak bez milosti vám jejich dlužníkovi napaří penále a úroky z prodlení. prostě tady se v tom musí umět chodit a jestli něco takového postihlo i Mohoritu, tak je to hodně pravděpodobné. Člověk, ketrý je bez dluhů, ten investuje, kdo má dluhy, ten zametá chodníky, na víc nemá.

evolucius ( 18. listopadu 2009 10:49 )

Kdyby každý bývalý komunista myl nádobí, nemusela by být tato země rozkradena...

zemekf ( 18. listopadu 2009 09:10 )

Že by jediný spravedlivý? No, ale je mi divné, že bez fotečky a nějakých těch pikantností, takhle přece BLESK zprávy nepublikuje. Asi ste se v tý redakci nechali napálit. A onen zdroj, že by neměl aspoň fotku z telefonu ????????????????

vinnetouvi ( 18. listopadu 2009 09:08 )

Vasil´e, nejdřív jsi myl p.rdele kapitalistům a teď Ti nevadí mýt po nich nádobí? Proč nejdeš do své opěvované CCCP? Ale dobře Ti tak!

Zobrazit celou diskusi