Letos jste si mohli na stránkách Blesku přečíst 16 spotřebitelských testů, z nichž vzešlo 17 celkových vítězů, kterým Potravinový Sherlock udělil zlatou pečeť. A jaký tedy byl rok 2020?
Tradicím odzvonilo
Jak zjistil Potravinový Sherlock už v uplynulých letech, stále se najdou výrobci masných produktů a uzenin, kteří mají co zlepšovat. Proto se opět testy Blesku nejvíce zaměřily právě na tyto kategorie, do kterých jsme letos zahrnuli jitrnice a prejty, kuřecí šunky, špekáčky, uzená masa, játrové paštiky a mleté mixy vepřového a hovězího.
A co Potravinový Sherlock zjistil?
Některé tradice vzaly za své. To, co bylo dříve běžné, je v současnosti nadstandardem, kterého se drží málokdo. V požadavcích na kvalitu mají výrobci často volnou ruku a je možné natrefit i na takové, kteří se na obale pyšnili parametry, jichž jejich výrobek zdaleka nedosahoval.