Hudební skladatel, zpěvák a producent Michal David (47) je u plotny zdatný stejně jako u piana. Tak, jak se mu v hlavě rodí krásné melodie, v kuchyni mu pod rukama vznikají chutné a voňavé pokrmy. A zvládne prý cokoliv. Moje nejoblíbenější jídlo Cokoliv z thajské anebo italské kuchyně. A z té české asi nejvíc svíčková a rajská. A moc rád mám dobré espresso s mlékem - vychutnávám si ho každé ráno, když čtu noviny. Trapas v kuchyni Jednou jsme kamarády pozvali na pstruhy, které manželka dala rozmrazit dole v domě do dřezu. Ústil tam ale i vývod do pračky, což si pak při praní neuvědomila. A bylo po rybách. Tak jsme návštěvu pozvali do restaurace. Držím někdy dietu Kdybych jedl jen podle chuti, byl bych dvojnásobný. Proto se snažím mít všechno, co sním, trochu pod kontrolou. Když si dám nášup k obědu, večeři už vypustím a naopak. Když se držím přes den, vím, že večer si můžu dovolit něco většího a vydatnějšího. To je moje dieta. Jaké byly moje kuchařské začátky Mamince jsem se začal motat v kuchyni poměrně brzy. Vaření mě lákalo a baví mě dodnes. Vařím hodně a je to můj koníček. Jak často navštěvuju restaurace Do restaurací chodím poměrně často, a to nejen s manželkou a dcerou, ale i s přáteli. Dá se říct, že jsme gurmáni a rádi ochutnáváme nová a nová jídla. A jak už jsem říkal, rádi máme všechno - kuchyni italskou, českou, čínskou, thajskou... Co bych nikdy nepozřel Nemusím ústřice a rýžový nákyp. Nejsložitější jídlo, které umím Z toho, co rád a často připravuju, je možná nejsložitější pravá španělská paella s mořskými plody. Složitá je hlavně tím, že velice záleží na správných ingrediencích i správném postupu. A kromě mořských plodů tam přidávám i kuřecí prsa. Vadí mi mytí nádobí Nevadí, protože se u toho úžasně odreaguju. Manželka Marcela se mi diví, že to nedám do myčky, ale pro mě je těch pět nebo deset minut opravdu relaxace.
Michal David: Při jídle se musím krotit

Michal David má rád pravé italské espresso a má na to speciální kávovar
(autor: Jiří Černohorský)
Hudebník, skladatel a producent Michal David je gurmán. Rád vyhledává nová jídla a také výborně vaří