Aby všem svatebčanům chutnalo, to je přání obou snoubenců. Svatební menu obvykle tvoří studený předkrm, polévka a hlavní chod. Ten bývá uveden vhodným aperitivem. Podívejte se, na čem si pochutnávali hosté na hostině redaktorky Moniky a jejího nastávajícího Tomáše.
PŘEDKRM Šunková rolka Doba přípravy: 15 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 8 plátků vepřové šunky * 100 ml smetany ke šlehání * 4 polévkové lžíce strouhaného křenu * půl lžičky cukru * sůl * zeleninu na zdobení Postup: Očištěný křen nastrouhejte na křenovém struhadle. Smetanu ušlehejte v tuhou šlehačku, vmíchejte do ní křen, mírně osolte a dochuťte cukrem. Šlehačkovou směs rozdělte na plátky šunky. Stočte je do roliček a ozdobte listem zeleného salátu a plátkem rajčete.
POLÉVKA Hovězí polévka s játrovými knedlíčky Doba přípravy: 35 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 750 ml hovězího vývaru * 100 g kořenové zeleniny * 400 g umletých hovězích jater * 125 ml vlažného mléka * 2 starší žemle * 2 vejce * 1 cibuli * 1 polévkovou lžíci petrželové natě * 1 lžičku soli * půl lžičky strouhané citronové kůry * 1 lžíci strouhanky * špetku sušené majoránky * pepř Postup: Žemle namočte do vody, pořádně je vymačkejte a zalijte vlažným mlékem. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. K žemlím přidejte vejce, cibuli, játra, majoránku, sůl, pepř, strouhanku a citronovou kůru. Důkladně promíchejte, aby vzniklo vláčné těsto. Uhněťte z něj asi 12 knedlíčků. Ty povařte asi 20 minut v bujónu spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. Zeleninu vyjměte, nakrájejte na kostičky a vraťte do polévky. Před podáváním posypejte jednotlivé porce čerstvou petrželovou natí.
HLAVNÍ CHOD Kuřecí prsíčka s mandlemi a ananasem Doba přípravy: 30 minut BUDETE POTŘEBOVAT (pro 4 osoby): * 4 kusy kuřecích prsíček * 100 g sterilovaného ananasu * 50 g mandlových lupínků * olej * bílý pepř * sůl Postup: Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte. Osolte je a mírně opepřete. Ve větší pánvi rozehřejte olej a plátky masa osmažte dorůžova. Vyjměte je z pánve a nechte okapat. Rozložte je na pekáč, poklaďte ananasem, posypejte mandlovými lupínky a zapékejte ve vyhřáté troubě asi 15 minut. Podávejte s hranolkami nebo s americkými brambory.
Tipy na svatební menu: Aperitiv - Portské víno Předkrm - krabí koktejl Polévka - drůbeží vývar s masem a nudlemi Hlavní jídlo - zámecká jehla, restované brambory Aperitiv - Martini extra dry Předkrm - rostbíf s pikantní omáčkou Polévka - hovězí vývar s játrovými knedlíčky Hlavní jídlo - svíčkové řezy na víně a žampionech, hranolky Aperitiv - Cinzano bianco Předkrm - broskev plněná kuřecím koktejlem Polévka - masový vývar s nočky a jarní zeleninou Hlavní jídlo - svíčková nasmetaně s brusinkovým přelivem