Chtěli s ním zamést, ale Řepka se hlasitě ozval. Ostatně tak, jak to on umí. „Ve smlouvě je, že můžu skončit jen po vzájemné dohodě. A my jsme se nedohodli. Takže je možné, že se 4. ledna zapojím do přípravy,“ řekl deníku Právo Řepka.

Budějovice lžou?!

Blesk už ve čtvrtek upozornil, že nejznámější bouřlivák ligy na jihu neskončil. Potvrdil to i v rozhovoru pro Právo i Sport magazín. „Smlouva vyprší 30. června. Nestačím valit oči, co tvrdí v Budějovicích. Samé nesmysly!“ kroutí hlavou Řepka.
Nikdo za ním nepřišel s tím, že končí. „Naposledy jsme spolu mluvili v říjnu po mém vyloučení. Dali mi pokutu a už tehdy bylo jasné, že končím. Chtěl jsem od nich potvrzení, že jsem volný a nebudou chtít za mě náhradu. To mi ale nedali. Nic jsem nepodepsal a odešel jsem,“ vypráví řízný obránce.

Gentlemani?

Už před rokem šéf klubu Karel Poborský vysvětloval, proč má Řepka smlouvu na rok a půl. „Nejméně ho můžeme zaregistrovat na rok, ale udělali jsme to na rok a půl, aby mu nekončila v půlce sezony. Každých 6 měsíců si gentlemansky sedneme a řekneme co dál. Když si Tom nebo my řekneme, že to není to pravé, podáme si ruce, popřejeme si štěstí a půjdeme dál,“ řekl tenkrát.

Neumí svou práci

Ruku Poborský Řepkovi rozhodně nepodal. Nechal se slyšet, že na to má lidi. „Neumí svou práci. Tohle jsem si nezasloužil. Byl to stejný případ jako na Spartě,“ zlobí se stoper, který je na dlouholetého spoluhráče Poborského naštvaný. „Během angažmá jsem s ním mluvil asi třikrát. Aspoň kdyby zavolal nebo napsal esemesku…,“ kroutí hlavou fotbalista.
S jihočeským klubem se možná bude soudit. Měsíčně bral 150 tisíc korun, takže do konce smlouvy by mu Poborského klub měl vyplatit 900 tisíc. „Čekal bych, že si sedneme a dojdeme k nějakému řešení. To se ale nestalo. Předal jsem to svému právníkovi,“ řekl Řepka.