Daviscupoví reprezentanti Štěpánek, Berdych a kapitán Navrátil diskutovali s Černým v úterý odpoledne po tréninku.

Radku, byl jste protivnej

Pohodovou debatu na téma finále proti Španělsku však Černý zakončil nečekanou dvojchybou. Když se loučil se svými hosty, s vážnou tváří prohlásil: „Děkuji vám pánové za povídání, i když Radek Štěpánek byl dneska pěkně protivnej.“

Podle informací Blesku tím Štěpánka pořádně vytočil. Není se co divit. Tenista byl při půlhodinovém rozhovoru tradičně usměvavý, vtipný, bez jediné špetky náznaku protivnosti. Leda snad, že by mimo záběr kamer dělal na Černého ošklivé grimasy, kopal ho pod stolem nebo mu posílal hanlivá psaníčka.

Že by pomsta za Bon Nadal?

Spíš to ale vypadá, že Černý nemůže Radkovi zapomenout tři roky starou příhodu, kdy mu Štěpánek vysvětlil, že Bon Nadal ve španělštině znamená Veselé Vánoce a nikoliv Nadal, do toho!

Pořad Na slovíčko se na ČT vysílal v úterý od 20:00 ze záznamu a inkriminovaná věta v něm nezazněla. Černý totiž dostal pokyn, aby závěr relace přetočil.

„S vámi já se nebudu bavit ani o počasí, nashledanou,“ reagoval na dotaz Blesku Ota Černý a zavěsil.

Radek Štěpánek se snaží na celou událost zapomenout. „Soustředí se na zápas a k celé věci se nechce vracet,“ vzkázal mluvčí týmu Karel Tejkal.