Černé brýle a přísný výraz v obličeji. Šarapova vstoupila do letištní haly terminálu 3 v ponuré náladě. Důvod měla – do hlavního města totiž přiletěla hned po náročném istanbulském finále Turnaje mistryň, v němž podlehla Sereně Williams 4:6 a 3:6.

Bydlí v hotelu jako Jackson

Vyzvedla zavazadlo a nastoupila do černého bavoráku, který ji dovezl do pařížské ulice, kde se ubytovala. V nejluxusnější pražské čtvrti zamířila Šarapova do hotelu Intercontinental. Bydlel tam i Rockový král Michael Jackson!

Šanci dostane i Šafářová

Přitom minulý týden zavládl strach, že se zápas, na který si koupilo lístky 10 tisíc fanoušků, neuskuteční. Zánět průdušek Petry Kvitové, kvůli němuž se odhlásila z Turnaje mistryň, nevěstil nic dobrého. Česká lvice ale zabojovala a v dnešní exhibici nastoupí! I když jen na jeden set, pak dostane šanci kamarádka z reprezentace Lucie Šafářová.

„Děkuji lékařům, že mě dostali do stavu, že na první set proti Šarapové nastoupím. A pak poprosím Lucku, aby ji za mě doklepla,“ vzkázala Kvitová.

Fotogalerie
4 fotografie
Program podle hvězdy

Program v hlavním městě bude přizpůsobený rozpoložení ruské hvězdy. „Uvidíme, jakou bude mít Maria náladu,“ smál se Karel Tejkal, mluvčí pořadatele z České sportovní.

Fanoušci se mohou těšit i na netenisové hvězdy: Hokejistu Jaromíra Jágra a oštěpaře Jana Železného s Vítězslavem Veselým, kteří předvedou na kurtu, co s raketou umí.