Váňovi, který se představil v nejslavnějším českém dostihu už po šestadvacáté, útok na čtvrtý titul v řadě v sedle Tiumena nevyšel. Všechny soupeře totiž uhnala zázračná klisna Orphee des Blins s žokejem Janem Faltejskem.

„I proto by se mohl Váňa zkusit rozloučit příští rok rekordním devátým triumfem. Pepo, zkuste to ještě!“ vzkázal Gott přes Blesk Váňovi.

Podobný příběh se psal už loni. „Jestli mi za rok přijde fandit Karel Gott, tak to možná ještě jednou zkusím,“ řekl tehdejší vítěz Váňa. Zlatý slavík se ale kvůli koncertu na Slovensku na letošní 122. ročník nemohl přijet podívat.

Triumf v šedesáti?

Osminásobnému vítězi alespoň věnoval píseň s názvem Nic nás nezastaví z nového alba Party.

Ta také před závodem na pardubickém dostihovém závodišti zazněla, ale Váňu nakonec zastavila po fantastickém výkonu francouzská kobyla Orphee des Blins, která měla v cíli náskok šestnáct délek! „Myslel jsem, že chcípne, ale byla skvěle připravená,“ smeknul před ní Váňa, který za pět dní oslaví 60. narozeniny.

Fotogalerie
4 fotografie
Váňa: Musím přežít zimu

Právě kvůli věku a zdraví zvažuje, zda ještě příští rok pojede. Letos to stihl kvůli v dubnu zlomené stehenní kosti až na poslední chvíli. „Teď prostě nevím, jestli za rok pojedu, hotovka. Musím přežít zimu, která je u nás hodně krutá. Když nebudu mít puls v klidu, aspoň na té úrovni jako letos, tak se na to určitě vykašlu,“ nastínil Váňa, který bral letošní třetí místo z Velké jako prohru.