Když už se v alkoholovém fotbalovém hodnocení dostali na špici, museli vypít hodně piv a panáků. A ne, že by se o nich v této spojitosti veřejně nemluvilo. Naopak, hned několikrát! A tak je deník Bild neváhal zařadit na černou listinu.

Rejstřík naplněný průšvihy

Oba čeští fotbalisté mají životní rejstřík naplněný průšvihy a skandály. Fenin byl považován za mimořádného talenta, který však sám rychle utopil. Když se nedostal do sestavy, léčil mindráky v alkoholu nebo si bral uklidňující prášky, na nichž zůstal závislý.

„Nebyl jsem závislý, udělala se z toho velká záležitost. Byl jsem mladý a párkrát jsem slavil. To je přece normální,“ řekl Blesku v době, kdy se mu dařilo. Jenže přišel pád na dno a v říjnu 2011 také z okna. Mluvilo se o sebevraždě. Vyléčil se a nyní opět bojuje o místo v týmu Chotěbuzi. Zatím hraje za béčko.

Šimák ve 24 letech ukončil kariéru

Šimák je další »povedená« kapitola. Jeho problémy s pitím začaly už v Hannoveru, do jehož dresu se oblékl v roce 2000. Na večírcích byl viděn často, několikrát řídil opilý. Aby toho nebylo málo, rval peníze do automatů a stal se z něho gambler. Všem šéfům klubů s ním vždy došla trpělivost.

Když ho v Německu měli dost a nemohl se nikde prosadit, rozhodl se ve 24 letech ukončit kariéru. Za půl roku ho na milost ho vzala pražská Sparta, ale sekat dobrotu vydržel jen chvilku. Večírky a alkohol ho poslaly opět na dno. Dnes hraje druhou českou ligu v dresu Táborska.