Ledu vládne hokej! V přímém souboji s rychlobruslením a krasobruslením to dokázal sparťanský útočník Petr Ton. Ve čtyřech disciplínách porazil mistry svých oborů Martinu Sáblíkovou (20) i Tomáše Vernera (21). Nevyhrál sice soutěž v nájezdech, ale soupeřům to natřel v rychlosti. "Na hokejovém oválu jsou prudší zatáčky, na klapačkách to nejde tak rozjet," vysvětlovala Sáblíková. Ton exceloval na akci agentury Sport Invest v pražských Letňanech ve sprintu přes dvě třetiny hřiště i v souboji na tři kola, kde dosáhl skvělého času 42,60. V piruetách zase nejvíc zazářila Sáblíková, která si za své roztomilé otočky vysloužila největší aplaus zhruba tří stovek diváků a tím i výhru v krasobruslařské disciplíně. A v nájezdech zase exceloval Verner. "Nejhorší bylo navléknout se do výstroje, pak už to šlo," odfrkl si krasobruslař. Nakonec si ale v hokejovém oblečení liboval: "Na mistrovství světa v Kanadě bych mohl tak ve třetí lajně hrát, ne? Zkusím se nabídnout trenéru Hadamczikovi."


Výsledky Sprint: 1. Ton, 2. Verner, 3. Sáblíková. Piruety: 1. Sáblíková, 2. Verner, 3. Ton. Závod na tři kola: 1. Ton (41,60 s), 2. Verner (42,34), 3. Sáblíková (42,91). Nájezdy: 1. Verner, 2. Ton, 3. Sáblíková. Celkem: 1. Ton 9b., 2. Verner 9, 3. Sáblíková 6. (rozhodl větší počet výher v disciplínách)


Petr Ton: Vernera učil zvedat puk Dopoledne ještě neuměl Tomáš Verner ani zvednout puk, odpoledne ale v nájezdech porazil i mistra blafáků Petra Tona. "Sešli jsme se dřív a učil jsem Tomáše puk zvedat," vyprávěl sparťanský forvard, vítěz akce Souboj vládců ledu. "Na to, že držel hokejku po dlouhé době poprvé, provedl Tom ten poslední blafák parádně," usmíval se Ton. On sám penalty na neznámého brankáře jezdil pomalu a snažil se vymýšlet spíš parádičky pro diváky. "Chtěl jsem si ty blafáčky ztížit, aby to bylo vyrovnanější," říkal hokejista, který si dopoledne vyzkoušel i rychlobruslařské klapačky s volnou patou. "Na nich ale nejde na tak malém hřišti zatáčet, oblouky jsou tu na to moc ostrý," popisoval. "A piruety? Zkusil jsem si jednu a málem jsem se přerazil."