Podle informací volající ženy měl Františka záchvat srazit k zemi, když přecházel silnici na Spořilově. Aniž by věděla, telefon Iva zvedla se slovy: „Co jsi zapomněl doma, brouku?” Jenže František doma ten den nic nezapomněl a do bezvědomí upadl přímo na přechodu pro chodce.

Cesta do nemocnice

Fandovi na pomoc přispěchaly dvě ženy a přivolaly pomoc. „Dobrý den, vy jste maminka kluka, kterého je tenhle telefon? Váš syn měl epileptický záchvat na přechodu silnice na Spořilově. Jede pro něj záchranka.... Už je při vědomí,” zavolala Ivě jedna z nich, když už byla pomoc na cestě. 

Iva teď pomocí Facebooku, kde popisuje celý příběh jejího syna Fandy, se snaží najít ženy, které jejímu synovi pomohly. „Kdyby se nám podařilo najít dvě ženy, které pomohly 24.2.2022, asi v 7:30 na stanici autobusu Lešanská v Praze na Spořilově, našemu Fandovi a zavolaly mu záchranku, bylo by to super,” píše v příspěvku. „Fanda by jim rád poděkoval a třeba poslal kytku Fanda už je v pohodě. Nebyl to úplně epileptický záchvat, ale těžší hypoglykemie s poruchou vědomí,“ dodala.

Fotogalerie
11 fotografií