V Praze v pátek 5. dubna se otevřela galerie nahých lidí. Po pěti úspěšných výstavách, které se pořádaly vždy jednou za čas, začal projekt, kde si můžete nahé lidi prohlížet celoročně, a to vždy od úterý do neděle. Každý den v Domě módy ve čtvrtém patře spatří návštěvníci sedm nových exponátů, vždy v kombinaci „Adamů“ a „Ev“, aby si na své přišli všichni.

Masku neodložil

Na jeden den okusil pocit zájmu a obdivu i Tomáš, který odhodil spodky a nasadil si na hlavu latexovou masku, ve které ukryl svou tvář. „Anonymita je pro mě důležitá. Pracuji v práci ve velkém kolektivu lidí, kteří by si to nemuseli vyložit dobře,“ vysvětloval, proč se neodhalil ani při rozhovoru.

Na předchozí výstavy nahých žen a mužů se podívat nebyl. „Naverbovala mě do toho kamarádka, která byla sama nahou modelkou na výstavě nahých žen. Tehdy mi sdělila své pocity. Byla nadšená a dokola opakovala, že to musím zažít, že to je neopakovatelný zážitek. A měla pravdu,“ řekl Tomáš.

Projděte si s námi výstavu jako návštěvník:

Video
Video se připravuje ...

Projděte si s námi výstavu Voayer. Každý den zde spatříte nové exponáty. Otevřeno od úterý do neděle. Eva Fornálová

Po Václaváku by nahý neběžel

Rozhodně nejsem exhibicionista,“ vysvětloval, že tento popud v jeho účasti rozhodně nebyl. „Jsem jen nějaký člověk, takže mě to netrápí, to je moje tělo. Ale že bych se vysvlékl a přeběhl přes Václavák... to bych rozhodně neudělal,“ smál se Tomáš, který podle svého vyjádření přece jen má hranice a v galerii nahých lidí cítí bezpečný prostor. Vstupují sem totiž lidé, kteří mají o lidskou nahotu zájem. Navíc každého z vystavovaných hlídá ochranka, aby nedošlo k narušení hranic, které má každý posunuté jinak.

Vážně jsem si to užil,“ uvedl Tomáš. Během dvanácti hodin zažil čtyři devadesátiminutové vstupy, při kterých pózoval, a to buď jako král na trůně v pohodlném křesílku, nebo na gauči, kde se mohl uvelebit, dovolit si být sám sebou ve své přirozenosti a přitom pozorovat okolí.

Sahali na něj i muži

U některých modelů v galerii objevíte cedulku „doteky povoleny“. Jedním z nich byl právě i Tomáš, na jehož těle spočinuly ruce žen i mužů. „Bylo to velmi zajímavé, někdy i trochu vzrušující. Paradoxně i od mužů byly doteky velmi příjemné, a to nejsem gay,“ vysvětloval Tomáš.

Někteří lidé si klepou na čelo a diví se, že se Tomáš nestyděl. „Já mám nasazenou masku. Ostatní lidé, kteří sahají na nás, ji nemají. Takže když jsem to pozoroval, říkal jsem si, že jsem na tom velmi dobře a nemusím tolik překonávat stud jako návštěvníci,“ smál se uvolněně na závěr.

Podívejte se nejen na Tomáše, ale i na další vystavené exponáty:

Fotogalerie
51 fotografií