Táta umřel, bylo to moc smutný a já jsem se sem dostal vrtulníkem,“ popisuje malý Péťa nehodu, která jeho rodinu zasáhla před třemi lety. „Zaplaťpánbůh, že jsme přežili,“ dodává klučina. S rodiči se vraceli z dovolené, když nabourali. „Manžel na místě zemřel. Já jsem měla hodně vnitřních zranění, Péťa poraněnou míchu, proto hýbe jen pravou rukou. I já jsem měla poškozenou míchu, naštěstí chodím,“ upřesňuje jeho máma Monika Kašparová. Péťa zároveň prodělal tracheostomii.

Péťa musí bojovat

Péťa proto potřebuje neustálé rehabilitace. „Bylo to moc práce, musel jsem cvičit a rozhýbal jsem ruku, pravou. Bojuju, hodně,“ říká statečně malý hrdina. Ten by bez rehabilitací měl vůbec problém udržet kvůli svému zranění rovnováhu. V nemocnici tráví stále hodně času, včera tam jeho a další děti přišli rozveselit dopravní policisté.

„Chceme dětem udělat radost před Vánoci a také upozornit na to, že zdraví našich dětí v silničním provozu závisí především na chování nás dospělých,“ řekl šéf dopravní policie Tomáš Lerch. Ten spolu s kolegy předal dětem dárky a Péťovi slíbil, že mu splní i jedno vánoční přání. Hoch touží vidět, jak funguje policejní dispečink a zahoukat si sirénou na policejním autě. Musí si ale počkat, až opadne vánoční shon.
Video
Video se připravuje ...

Péťa při dopravní nehodě přišel o tatínka i málem o svůj život. Dodnes je na většinu těla ochrnutý, přesto se šestiletý hrdina statečně pere se svým osudem. David Malík


Cvičí díky sbírce

Péťa na rehabilitacích tráví asi čtyři hodiny denně. „Vše platí pacient, nebýt pomoci nadací, Péťa nemůže dostat to cvičení, které potřebuje. Díky manželům Koukalovým se vybrala obrovská částka. Doteď z toho platíme všechny rehabilitace,“ říká máma Péti o sbírce, kterou pro ni loni uspořádala biatlonistka Koukalová s manželem. Při svatbě požádali svatební hosty i fanoušky, aby místo dárků pro ně poslali peníze jemu. Celkem bylo vybráno stěží uvěřitelných 798 tisíc korun!

Fotogalerie
8 fotografií