„Co mne k této práci přivedlo? Nejspíše pokus zjistit, jestli to, co se mi líbí, se mi opravdu líbí, nebo je to jen »puberťácký výstřelek«,“ vysvětlila útlá Nikola (21) k tomu, proč se stala živým exponátem výstavy, na které odpadávají veškeré zábrany. Výstavy, která se konala už čtyřikrát, se zúčastnila letos poprvé a z prvního dne byla zděšená i nadšená zároveň.

Hned první minuty jsem se docela zděsila, protože první muž co přišel, se mi zdál jako hrozný úchyl,“ popisuje dívka, která sama nemá úplně běžné libůstky. Láká ji totiž mučení a ponižování a jejím snem je být prodávaná jako otrok na trhu. Právě proto ji výstava Mária Petreje, která je tematicky laděná do stylu BDSM, přilákala. „On se pak za mnou neustále vracel, až jsem si na něj zvykla. I na lidi okolo.“

Zájem lidí je potěšující

Pro Nikolu je v podstatě nahá exhibice zábava. Kdyby se snad výstava měla konat znovu, neváhala by se prý opět zapojit. „Doma si tohle nikdy nezkusíte,“ vysvětluje. Podle ní je výstava především o tom, aby se člověk nestyděl za to, kým je, ať vypadá jakkoliv.

Já se třeba stydím za to, jak vypadám,“ líčí, „ale když ti lidé přijdou a baví se mezi sebou o tom, že se jim líbím, že se jim líbí moje prsa, tak to potěší. Ti lidé mne ani neznají, nevidí můj obličej, neříkají to ze slušnosti.“ Sama se přitom cítí jako zboží na pultu a před zraky i rukama návštěvníků odkrývá opravdu úplně vše. Vyjma své tváře, kterou má zakrytu maskou.
Nikola se návštěvníkům odhaluje se vším všudy. Jen obličej skrývá.
Autor: David Malík

„I když jsem nahá, mám pocit, jako bych byla jednou z davu. Bez té masky ale nevím, jestli bych to dala,“ dodává ke svému studu, který jak se zdá, nezná hranic. „Ze zvědavosti bych si možná i klidně vyzkoušela sex na veřejnosti, poznat, jaké to je,“ uzavírá mladá dívčina, která žije ve spokojeném dlouhodobém vztahu s přítelem.

Video
Video se připravuje ...

Pouta, bičíky, svazování a nahota to je výstava Voayer. Když se ženy naštvou, nevadí, říká její tvůrce Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
23 fotografií