Alef tráví posledních devět let každého půl roku v Thajsku. V období monzunů přijíždí do Prahy, kde právě začíná léto, a na podzim opět odjíždí do tepla. V létě ho tak poslední roky můžete vídat coby cvičitele jógy na Letné. Svému oblíbenému sportu se věnuje i na pláži. Letos ho v Praze ale nezdržela jóga, nýbrž plánování buddhistického centra.

Na svou první cestu kolem světa se Alef vydal v roce 2009, kdy se vzdal své práce projektového manažera v korporátu. „Uvědomil jsem si, že tento životní styl není nic pro mě, a tak jsem podal výpověď a řekl si, že jedu kolem světa.“ Jako nejpřívětivější zemi pro život si vybral právě Thajsko.

Alef miluje slunce.
Autor: Eva Fornálová

Pláž a slunce

A jak vypadají takové Vánoce v Thajsku? S Českem to má společné snad jen předávání dárků. Na nebi svítí sluníčko, lidé se usmívají, stromeček se staví jako hrad z písku, na domech vidíte kýčovité Santy a Štědrý den připomíná spíš silvestrovskou oslavu na pláži. Právě ta pohoda a slunce je důvod, proč je Thajsko Alefovým druhým domovem. „Bez Thajska nemůžu žít,“ říká přesvědčivě.

Jak žít v Thajsku?

Alef ale není introvertním nomádem, který by neměl chuť s dalšími sdílet své zkušenosti. Naopak, lidem o Thajsku rád vypráví, a tak tady v Čechách ukazuje život v ráji ne proto, aby se pochlubil, ale aby lidem ukázal, že k živobytí vážně není potřeba hromada peněz. „Vždy říkám, že si sem do Prahy jedu na drahou dovolenou,“ smál se.

Pokud byste jej chtěli potkat, vydejte se v úterý 2. ledna do kina Cinestar na Černém Mostě, kde bude od 18:00 zcela zdarma jeho promítání „Nejkrásnější ostrovy Thajska“. Ukáže vám nejen své fotografie zcest, ale také vám přiblíží danou oblast a život v ní.

Podívejte, jak to vypadá v Thajsku očima Alefa:

Fotogalerie
14 fotografií