Krnáčová sídlí ve 2. patře magistrátu na Mariánském náměstí v centru Prahy. Dostat se do prostor, kde má pracovnu, můžete jen přes zabezpečené dveře.

Kancelář působí uklizeným dojmem. „Po předchozím primátorovi tu zůstala knihovna, ale jinak tady vlastně nebylo nic. Jen čtyři tmavé stoly a to se nedalo moc pracovat, takže jsem šla do depozitáře, který máme na magistrátu, a vybrala jsem nějaký nábytek, který lépe vyhovoval potřebám. Nekupovali jsme nic, použili jsme magistrátní depozitář,“ uvedla Krnáčová pro pořad Selfie z Prahy.

V kanceláři zůstal po předchozím primátorovi tmavý nábytek. Krnáčová si v magistrátním depozitáři vybrala jiný.
Autor: Matěj Smlsal

Kanceláři dominuje knihovna přes celou jednu stěnu. V ní jsou hlavně knihy, které jí jako dárky nosí starostové a další návštěvy.

Namátkou tu najdete tituly Praha 7 křížem krážem, Dolní Počernice, Palác Koruna, ale i Soči 2014, Bratislava nebo Československá legie v Rusku. V knihovně je i několik míčů, vázy nebo trofeje, které Praha získala.

Na reportáž z kanceláře Krnáčové se podívejte ve zpravodajské show Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Jak se změnila místa z filmu Což takhle dát si špenát? A prolezli jsme kancelář Krnáčové Matěj Smlsal, David Vaníček

Zajímavý je veslařský trenažér, který stojí před knihovnou. „Záleží na čase, ale snažím se na něm cvičit dvakrát až třikrát týdně, někdy i častěji, takových dvacet minut. Pak se osprchuju a jdu dál pracovat,“ vypráví Krnáčová.

Na stole si udržuje primátorka řád. „Nemám moc ráda nepořádek, mám raději věci urovnané a spíš v tabulce než nějakým způsobem nahromaděné na kupě. Na stole mám klávesnici, telefon, tablet a pak důležité dokumenty, které v tom týdnu probírám. Mám tam také status, tedy seznam úkolů, které mají kolegové, a odškrtáváme si jejich plnění. To jsou potřebné věci, které mám vždy po ruce,“ popisuje.

Na pracovním stole má Krnáčová pečlivě seřazené dokumenty a dále počítač, mobil či seznam úkolů pro své pracovníky.
Autor: Matěj Smlsal

V šuplících pak má schované osobní věci jako třeba léky, voňavku, ale i dokumenty, které by se neměly jen tak někde válet.

Podíváte-li se nad dveře, najdete tam dárek od generálního konzula Srí Lanky. „Tento symbol mě má chránit před lidmi slabého ducha. Myslím, že se to celkem daří. Je u vchodu a sem chodí jen lidé příjemní,“ směje se primátorka.

Dárek od generálního konzula Srí Lanky má primátorku ochraňovat od lidí slabého ducha. Postavila ho nad vstupní dveře.
Autor: Matěj Smlsal

V kanceláři se nachází i soška Buddhy, kterého dostala Krnáčová od sestřenice, nebo Yoda z Hvězdných válek. A také dvě věci s motivem pandy – tužka a plyšák.

„Tužku jsem dostala od kolegyně, která řekla: Když už mluvíš tolik o té pandě, tak tady máš tužku,“ popisuje primátorka. Její snahou je totiž do pražské zoo dostat pandu z Číny.

Tužku s motivem pandy obdržela primátorka od kolegyně z magistrátu.
Autor: Matěj Smlsal

I proto tuto zemi nedávno navštívila. A právě plyšovou pandu si přivezla odtamtud.

„Dostala jsem ji od ředitele pekingské zoologické zahrady při příležitosti návštěvy otevření zahrady, kterou jsme tam absolvovali. Byl to takový dárek ve smyslu: Vemte si pandu a možná jednoho dne přijde i do Prahy, živá,“ vzpomíná.

Podívejte se na fotky z kanceláře primátorky Adriany Krnáčové:

Fotogalerie
19 fotografií