Vše se semlelo ve středu dopoledne. Řidič linky 166, která jezdí ze zastávky Sídliště Čakovice přes Střížkov a Bulovku až do zastávky Domov seniorů Ďáblice, způsobil podle oznamovatele drobnou nehodu, když s midibusem couval. Místo, aby zastavil, jak se sluší a patří, pokračoval dál v cestě. „Přijali jsme oznámení o tom, že řidič autobusu při couvání v ulici U Továren narazil do zaparkovaného auta a že je nejspíš pod vlivem alkoholu,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté po autobusu začali pátrat, zastavili jej v Lovosické ulici na pražském Střížkově. Při kontrole řidič nadýchal 0,5 promile! Bylo jasné, že pokračovat v cestě už nemůže, na místo byl proto podle agentury Aktu.cz povolán dispečer, který si autobus převzal. Řidiče teď kvůli vážnému porušení zákona i pracovních podmínek nejspíš čekají pořádné problémy. V autobuse navíc vezl cestující, nikomu se ale naštěstí nic nestalo.

Čeká jej trest

Licenci na provozování linky má ČSAD Střední Čechy, jako subdodavatelský dopravce ji zajišťuje společnost About Me, která právě v ulici U Továren sídlí. Policii podle informací Blesku zalarmovali lidé, kteří tou dobou byli v areálu, protože si všimli řidičova podivného chování ve chvíli, kdy odjížděl na linku. Nepodařilo se jim ho ale zastavit. „Je pravděpodobné, že dopravce dostane pokutu za neodjetí linky,“ řekl Blesku mluvčí Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy (ROPID) Filip Drápal s tím, že pokud řidič vezl cestující, jak Blesku potvrdili policisté, a mohlo tak dojít k jejich ohrožení, čeká dopravce i řidiče ze strany ROPID další postih podle interních tabulek.

Fotogalerie
11 fotografií