Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Hroší linka, zvířecí letecká záchranka Alík i sprosťárny na Masaryčce! Instituce vytasily aprílové žerty

/
  • Aprílové žerty.
    Aktualizováno - 1. dubna 2024 ● 13:01
    1. dubna 2024 ● 12:52

    Nejen přáními krásných Velikonoc zaplavily všemožné instituce 1. dubna sociální sítě. Internetový svět se hemží také aprílovými žertíky! Zoo Praha láká na speciální aprílovou linku, kde si její návštěvníci mohou popovídat s panem Hrochem, brněnská Masarykova univerzita zase oznámila, že kvůli tomu, že se studentům nechce vstávat tak brzy, otevírá speciální noční kurzy. Záchranná služba veterinární Pet-Medic Praha zase uvedla, že spouští provoz veterinární záchranky. Kdo všechno a čím chtěl své sledující napálit?

  • 1.

    Veterinární letecká záchranka

    Veterinární záchranná služba Pet-Medic z Prahy, která se stará o zraněná zvířata, na Facebooku oznámila, že spouští leteckou záchranku! „S radostí vám oznamujeme, že 1. dubna 2024 byl spouštěn provoz letecké záchranné služby veterinární. Volací znak vrtulníku pro hlavní město Prahu je Alík 01 a pro Středočeský kraj Alík 02,“ uvedli. 

    Z komentářů to vypadá, že by řada lidí takovou službu uvítala. „Nebyl by lepší létací talíř s transportem pomocí paprsku? Operační sál přímo na palubě? Možná se sežene i s posádkou,“ napsala jedna z komentujících.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Historie a vznik apríla: A kdo kdy v historii udělal nejlepší aprílový žert? Videohub

  • 2.

    Aprílová hroší linka

    Zoo Praha tentokrát nepřišla s žádným aprílovým žertíkem, upozornila ale své sledující na tradiční aprílovou hroší linku, která se každoročně setkává s úspěchem. „Máte zvídavý zoologický dotaz nebo chcete napálit svého známého? Pan Hroch vám ochotně pomůže. Od 10 do 15 hodin mu můžete volat na naši tradiční aprílovou linku 296 112 300,“ uvedla zoo.

    Když lidé zavolají na zmíněné telefonní číslo, ozve se jim ze svého pavilonu pan Hroch. Toho se lidé mohou zeptat na něco o zvířatech nebo třeba jak se má, pan Hroch je na oplátku pozve na návštěvu Zoo Praha. „Hovor byl naprosto skvělý. Malý se smál, že mluví s hrošíkem,“ podělila se o dojmy jedna z volajících.

  • 3.

    Noční kurzy na MUNI

    „Prank“ si na své studenty připravila také brněnská Masarykova univerzita, která oznámila, že spouští noční kurzy. „Naše univerzita bude od podzimu žít nonstop, zavádíme totiž noční výuku. Akademický senát MU tuhle inovaci ve výuce o víkendu jednomyslně schválil, nové kurzy budou v Informačním systému vypsány k registraci před začátkem akademického roku 2024/2025,“ uvedla univerzita na Facebooku i v článku na webu.

    „Důvodů k zavedení noční výuky bylo vícero. Z dotazníků jsme zjistili, že naši studující neradi brzo vstávají a preferují pozdější start výuky. Zvlášť ti, kteří ráno dojíždí z Košic. Novinku vítají i vyučující, kteří budou moci mluvit o tématech, která nejsou na akademické půdě před 22. hodinou přípustná. Naši studující se mohou těšit například na běh nočním Brnem, zkoumání anatomie sov a netopýrů, odrážení půlnočních kyberútoků či na populární katalánské vulgarismy,“ píše univerzita s tím, že mají také speciální merch na spaní.

  • 4.

    Harry Potter v brněnském divadle

    Nadšení u svých diváků vzbudilo Městské divadlo Brno, tedy do té doby, než se podívali na datum. Na svém Facebooku totiž uvedlo, že připravuje inscenaci o Harrym Potterovi. „Po obrovském úspěchu muzikálu Devět křížů připravilo pro naše divadlo trio Schenk - Štěpán - Ondra nový muzikál, světoznámý příběh malého čaroděje Harryho Pottera uvedeme v předpremiérách již příští sezónu. V hlavních rolích se představí Kryštof Helbich (Harry Potter), Kristýna Daňhelová (Hermiona Grangerová) a Libor Matouš (Ron Weasley) (...) Už teď se moc těšíme!“ uvedlo divadlo na webu. Aby pak objasnilo, že jde o žert, přidalo parafrázi na slavnou čarodějnickou formuli, která má přimět předměty létat. „Winaprilum Leviosa,“ napsalo MDB.

  • 5.

    Porsche pro záchranáře

    Také stránka Zdravotnídozor.cz svým sledujícím připravila aprílové překvapení. „Moravskoslezští zdravotníci budou nyní ještě rychlejší! ,V průběhu dubna předáme ZZS MSK celkem 50 speciálně upravených vozů Taycan Turbo S. Navíc budou tyto nové vozy Rendez-vous moci záchranáři dobíjet speciálními superrychlými wallboxy, které právě dnes instalujeme na jejich stanice po celém kraji.' O této novince dnes informovalo Porsche Servisní Centrum Ostrava,“ napsala na Facebooku a připojila také fotografie porsche s majáky a ve žlutozelených záchranářských barvách.

    Video
    Video se připravuje ...

    Historie a vznik apríla: A kdo kdy v historii udělal nejlepší aprílový žert? Videohub

  • 6.

    Revize křišťálových koulí v ČHMÚ

    Se svou troškou do mlýna přispěl také Český hydrometeorologický ústav. Ten své sledující upozornil, že 1. dubna mezi 13. a 18. hodinou může docházet k nedostupnosti jeho předpovědí na webu i v aplikaci. A proč? 

    „Bude probíhat generální revize a leštění našich křišťálových koulí, hracích kostek a žabích terárií. Došlo k jejich obroušení a zašpinění vlivem přechodu vysokých koncentrací drsných částic ze Sahary. Rosničky přestávají vidět ven a jejich schopnosti předpovědi jsou velmi omezené, koule rovněž neposkytují standard, který vám chceme zajišťovat. Omlouváme se za případné komplikace a věříme, že vám budou vykompenzovány zvýšením kvality našich produktů, a to zejména v podobě přesnějších předpovědí. Za celé ČHMÚ Vám přejeme krásné Velikonoce a 1. apríl,“ dodal.

  • 7.

    Ledovec v Hamburku

    Své sledující napálila i stránka Meteo včasné varování. „Dnes časně ráno nastal naprosto zcela ojedinělý úkaz. Dlouho sledovaný ledovec připlul z moře až do Německa - res. do Hamburku pomocí řeky Labe. Ledovec je vysoký 100 až 120 metrů a dlouhý 199 až 217 metrů. Při dobrém počasí lze tento ledovec sledovat z Klínovce (Krušné hory). Vaše Meteo Vám přeje pěkný první den měsíce dubna,“ uvedl a přidal fotografii zmíněného ledovce.

    Fotogalerie
    8 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy