Jaký program zvolit na Bílou sobotu? Vyrazit do Zoo Praha! Takový nápad měly v předposlední březnový den tisíce návštěvníků nejen z Prahy, ale také ze širokého okolí. Nalákalo je nejen 20stupňové počasí, ale také zajímavý program, který Zoo Praha na Velikonoční svátky nabízí. 

Největším lákadlem je aktuálně malá roztomilá gorilí samička Mobi, která se narodila 2. ledna 10leté samici Duni. „Mobi už krásně zvedá hlavičku, přijďte se na ni podívat! Na sobotu a neděli jsou pro vás připravena speciální komentovaná setkání u goril. Sraz s průvodcem v oba dny v 16.00 u Toulavého autobusu před vstupem do Rezervace Dja. Užijte si pohled na bezmála tříměsíční samičku gorily a zjistěte, co je u ní nového,“ láká Zoo Praha návštěvníky na víkend.

Po jedné odpoledne u Zoo Praha stály kolony - auta byla naštosovaná zhruba kilometr až k zastávce Čechovo náměstí a čekala, až se dostanou k parkovišti. Také před zoo u pokladny stály prakticky celý den desítky lidí čekající na vstup. Hustá doprava omezila také provoz autobusů, které mířily do i ze Zoo Praha, a také těch, které místem projížděly. Omezení se týkalo linek 112, 234. 235 a 236. „Silná individuální automobilová doprava na příjezdových komunikacích k Zoologické zahradě. Zpoždění spojů až 40 minut,“ informoval Dopravní podnik na webu.

K 13:40 je v Zoo Praha aktuálně 12 703 návštěvníků, je to zatím druhý nejúspěšnější den letošního roku. Prvenství drží 1. leden, kdy byl pro Pražany vstup za korunu. Obecně bývají rekordní dny, co se návštěvnosti týče, nikoliv v červenci či srpnu o prázdninách, ale když se na jaře začne oteplovat. Loni to bylo v květnu,“ řekl Blesku krátce před druhou mluvčí Zoo Praha Filip Mašek s tím, že je pravděpodobné, že návštěvnost na Bílou sobotu trhne rekord. To se o hodinu později skutečně stalo. „K 15:00 bylo v Zoo Praha 14 690 návštěvníků, padl tak letošní rekord,“ dodal Mašek. Upozornil také, že statisticky bývá v sobotu vyšší návštěvnost než v neděli, návštěvníci se tak návštěvy zoo v dalších dnech nemusejí obávat.

Co dalšího velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne? Podrobný program naleznete na jejích stránkách.

Fotogalerie
46 fotografií