„Jedná se o požár lepenky na novostavbě o rozloze 10x15 m, v tuto chvíli není možné ustavit žebřík, zásah probíhá vnitřkem budovy v dýchací technice,” uvedli pražští hasiči na sociální síti X. Mluvčí hotelu Evropa Petr Kostka řekl, že hořel materiál při stavebních pracích na střeše budovy.

„Policisté spolu s hasiči zasahují na Václavském náměstí u požáru domu, v kterém probíhá rekonstrukce. Policisté z budovy evakuovali dělníky a z důvodu zajištění průjezdu všech složek IZS uzavřeli okolní komunikace,” napsala policie na síti X.

Podle informací tiskového mluvčího České pošty Matyáše Vitíka se jednalo o požár budovy hned vedle pobočky pošty v Jindřišské ulici. „Pobočka je v provozu, policisté klienty pošty odvádí směrem do Jindřišské ulice, dým stoupá i do kanceláří ve vyšších patrech, zaměstnanci proto budou posláni domů,„ uvedl pro Blesk.cz. 

Kolem tři čtvrtě na jednu byl už požár pod kontrolou. „Ohnisko požáru je lokalizované. Dohašujeme další ohniska požáru, který se nerozšířil mimo zasaženou část střechy. Rozebíráme izolaci střechy,“ dodali hasiči. 

Pražští zdravotničtí záchranáři na síti X oznámili, že převzali do péče muže kolem 30 let. „Po úvodním vyšetření, zajištění vitálních funkcí, byl pacient transportován do nemocnice,“ dodali.

Fotogalerie
28 fotografií