Přestavba náměstí vyšla na více než 50 milionů korun, zbylo po ní 487 dlaždic. Při dodatečné úpravě, bez níž by po zpackané rekonstrukci stavba nebyla zkolaudována, se použilo 60 z nich, zbylých 427 za 529 821 Kč ale leží na obecním pozemku v Modřanské ulici. „Objednal je zhotovitel dle projektové dokumentace. Městské části nevznikla škoda. Vzhledem k materiálu neztrácí na hodnotě,“ sdělila mluvčí radnice Petra Svobodová.

Podle Svobodové dlaždice Praha 12 využije na vybudování parkovací plochy plánovaného bytového objektu. Podle toho, co Blesk zjistil, lze dlažbu pro parkování pořídit výrazně levněji. Dlaždice o ploše 1 m2 vyšla radnici na 1240,80 Kč, zámkovou dlažbu, kterou prorůstá tráva a je tak ekologičtější, lze pořídit už za 400 Kč/m2.

Překážková dráha

Rekonstrukci náměstí zahájilo bývalé vedení radnice v čele se starostou Janem Adamcem (Piráti) a radním pro investice Jiřím Fremrem (ODS). Kolaudace se táhla tři roky po dokončení, dodatečné úpravy vyšly na tři miliony. Provoz vodního prvku za 1,8 milionu pak jen loni na vodném a stočném vyšel na 780 tisíc. Kam se voda poděla, radnice zjišťuje.

Fotogalerie
37 fotografií