Tramvaje v současné době nejezdí mezi Palmovkou a holešovickými Maninami, a to kvůli havarijnímu stavu jedné z částí Libeňského mostu na libeňském břehu. Zde vznikne provizorní zastávka Libeňský most.

Při výluce bude tramvaj číslo 1 ve směru z centra zkrácena do zastávky Libeňský most. Linka číslo 6 pojede ve směru z centra od Výstaviště přes zastávku Nádraží Holešovice v Partyzánské ulici a dále do Kobylis. Tramvaj číslo 14 pojede od Bílé labutě přes Florenc do Libně a dále až do Hloubětína a končit bude na Lehovci.

Linka číslo 25 pojede ve směru z centra z Dělnické z Ortenova náměstí k Nádraží Holešovice a končit bude v obratišti u Výstaviště. Linka číslo 27 bude dočasně jezdit přes zastávky Nádraží Holešovice v Plynární ulici, Ortenovo náměstí a Dělnickou do zastávky Libeňský most.

Noční tramvaj číslo 94 bude rozdělena na dvě části. Ve směru od Slivence pojede ze zastávky Strossmayerovo náměstí přes Vltavskou, Holešovickou tržnici do Dělnické a dále na Ortenovo náměstí a okolo Nádraží Holešovice k Výstavišti. Ve směru od Lehovce bude končit na Palmovce.

Náhradní doprava

V denním provozu bude zavedena náhradní tramvajová linka číslo 31, která pojede ze Spojovací přes Ohradu na Palmovka a odtud přes Balabenku do Vysočan. Mezi Palmovkou a zastávkou Libeňský most pojede náhradní autobus X25. V noci pojede náhradní autobus X94 z Palmovky do Tusarovy a zpět.

Od zhruba poloviny letošního ledna je přerušen provoz tramvají přes Libeňský most. Důvodem je havarijní stav tzv. inundačního mostu, který je součástí Libeňského soumostí. DPP proto zřídí dočasnou zastávku Libeňský most, kdy tramvaje budou zajíždět po mostě nejdál, kam to technický stav dovoluje. Inundační most bude Technická správa komunikací (TSK) letos bourat a postaví nový.