Havárie zřejmě nesouvisela s nynějšími mrazy, způsobila ji pravděpodobně spíše únava materiálu, řekl ČTK mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Původně se měly dodávky obnovit do 15:00, poté se termín ukončení opravy podle webu společnosti posunul na 22:00. Ještě i po 23:00 ale podle informací ČTK v některých domech například na Babě voda stále netekla.

„V Evropské ulici praskl vodovodní řad o průměru 400 milimetrů,“ řekl Mrázek. Do souvislosti s mrazy by havárii nedával, to by podle něj muselo mrznout déle.

V Praze 10 se dnes asi 12.000 domácností dotkla zase porucha vedení tepla. „Řešíme poruchu netěsnosti primárního topného vedení v ulici Černokostelecká, kterou je zasaženo přibližně 12 000 domácností a zabírá oblast Hostivaře, Horních Měcholup, Petrovic a průmyslovou část Strašnic a Malešic,“ sdělila ČTK Zuzana Böhmová z firmy Veolia Energie ČR, pod kterou spadá firma Pražská teplárenská. Dopoledne uvedla, že bytová část této oblasti je již napojena a je postupně zprovozňována. Odpoledne již společnost neevidovala v oblasti žádného odběratele bez dodávek tepla a teplé vody.