„Ozdobené už jsou třeba stožáry v Horních Měcholupech. V Čakovicích jsme nainstalovali osvětlení gymnázia, fary a dodáme také vánoční 3D dekory, které jsou v posledních letech poměrně atraktivní. Mají podobu různých zvířátek, světelných bran, tunelů, laviček a podobně,“ uvedl místopředseda představenstva THMP Tomáš Novotný.

Na most se vypraví lampář

Trojrozměrné dekory technici umístí také v Letňanech u radnice a nově ve spolupráci s Prahou 2 na Karlově náměstí. O Vánocích bude v centru Prahy chodit také lampář. „Během adventního času nebudeme plynové lampy na Karlově mostě rozsvěcet dálkově z našeho dispečinku, ale bude je obcházet lampář v tradiční uniformě a s dlouhou tyčí,“ uvedl Novotný. Lampář bude chodit od první adventní neděle 3. prosince až do 23. prosince.

Vánoční stromky

Technologie letos kromě ozdoby na lampách veřejného osvětlení, zajistí pro městské části také zdobení vánočních stromů. Letos to budou zhruba tři desítky stromů, a to včetně stromů na Staroměstském a Václavském náměstí, pro které THMP obstará i kácení a dopravu.

THMP je správcem a servisním partnerem řady technologických zařízení v metropoli a zaměstnává téměř 300 lidí. Hlavní náplní je správa veřejného osvětlení, nasvěcuje pražské památky a zajišťuje vánoční výzdobu. Dále se stará o městský kamerový systém, semafory a dopravní informační cedule, o věžní hodiny a mobiliář na zastávkách MHD.

Fotogalerie
59 fotografií