Jednička taxi má sloužit občanům Prahy 1, kteří potřebují být převezeni do nějakého zdravotnického zařízení. „Jedná se zejména o seniory, osoby se zdravotním postižením, rodiny s dětmi a podobně,“ řekla radní Prahy 1 pro sociální oblast Ivana Antalová (dříve Piráti). Konkrétní cílová skupina, pro kterou služba bude určena, bude podle Antalové upřesněna podle toho, jak dopadne pilotní program.

Jízdu si lidé mohou objednat přímo u zaměstnankyně střediska sociálních služeb telefonicky či e-mailem, který je uveden na webu. „Službu budeme dále rozšiřovat, otázkou je, jestli zůstaneme jen u zdravotnických zařízení,“ uvedla Antalová. Podle kapacity a vytíženosti může taxi občany první městské části převézt také za kulturou, nákupy či přáteli.

Taxi pro seniory a handicapované provozují rovněž další pražské radnice. Například v Praze 6 či Praze 11 jezdí Senior taxi. Služba dotované přepravy určené seniorům a držitelům průkazů ZTP nebo ZTP/P funguje i v dalších městech a obcích v republice. Například v Pardubicích mají Senior taxi od poloviny roku 2018.