„Zasahujeme v ulici Dolejškova u prasklého plynového potrubí. Spolupracujeme s plynárenskou pohotovostí a kolegy hasiči z Dopravního podniku. Přilehlá křižovatka je uzavřena a doprava omezena,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská v pondělí kolem půl jedenácté dopoledne. 

Hasiči v okolí měří, zda se nezvyšuje koncentrace plynu v ovzduší. „Na nástupišti metra a v technických prostorách je měření negativní a nám se daří odvětráváním snižovat koncentraci v místě výkopu,“ dodala mluvčí.

 

Video
Video se připravuje ...

Únik plynu na Ládví. (28. srpna 2023) Blesk.cz - David Malík

Přes křižovatku nejezdí ani tramvaje a autobusy, jsou zavedena následující dopravní opatření. „Linka 10 je směrem z centra ukončena v zastávce Kobylisy a vedena ze zastávky Březiněveská zpět směr centrum. Linky 152 a 177 jsou ze zastávky Kobylisy vedeny obousměrným odklonem do odvolání nejsou obsluhovány tramvajové zastávky Střelničná, Kyselova, Ládví, Štěpničná (vždy oběma směry), Třebenická (směr centrum), obratiště Sídliště Ďáblice a autobusové zastávky Ládví a Štěpničná (vždy oběma směry),“ uvádí Dopravní podnik na webu s tím, že náhradní autobusová doprava není kvůli neprůjezdnosti zavedena, lidé mají v úseku Kobylisy, Ládví, Střížkov využít linku metra C.

Fotogalerie
16 fotografií