Nehoda se stala krátce před půl desátou. „Na ulici Plzeňská došlo k vážné dopravní nehodě motorkáře s osobním autem. Záchranáři přes 30 minut bojovali o život cca 30letého řidiče motorky. Bohužel svým zraněním nakonec podlehl,“ přinesla smutnou zprávu mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Policejní mluvčí Richard Hrdina Blesku upřesnil, že motorkář se střetl konkrétně s kropicím vozem, na místě ho nejprve oživovali policisté, kteří tam dorazili jako první, resuscitaci si pak převzali záchranáři. 

Veškeré okolnosti nehody na místě zjišťují policisté, podle informací agentury Aktu.cz k ní došlo tak, že se kropici vůz vyhýbal projíždějící hlídce policie a přimáčkl motorkáře na zábradlí. Totéž pro Bleks uvedl mluvčí Pražských služeb, jimž kropicí vůz patří, Alexandr Komarnický: „Podle informací od naší posádky se vozidlo Pražských služeb v místě neštěstí vyhýbalo rychle jedoucí policejní hlídce, která měla zapnuté výstražné majáky. Řidič cisterny se snažil předejít nevyhnutelné srážce, a tak se ve vteřině rozhodl s vozem uhnout na stranu. Přitom se však střetl se skútrem, čemuž bohužel nemohl nijak zabránit. Je nám velmi líto, že při nehodě vyhasl lidský život,“ řekl.

Fotogalerie
9 fotografií