Kamion jel po Brněnské ulici ve směru na Brno a potřeboval se zařadit do průběžného pruhu. Vedle jelo auto značky Mercedes Benz Vito, které mu ale z neznámých důvodů neuhnulo. Pak mercedes kamion, jenž měl plně naložený návěs vážící asi devět tun, předjel a zařadil se těsně před něj.

 

„Pak začal náhle a bezdůvodně přerušovaně brzdit až do úplného zastavení, přičemž donutil řidiče nákladního vozidla okamžitě zastavit z rychlosti cca 80 km/h v průběžném pruhu na silnici, kde je maximální povolená rychlost 110 km/h. Tím došlo k zásadnímu ohrožení bezpečnosti a plynulosti provozu na komunikaci, kde je velmi frekventovaný provoz,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Agresivního řidiče už se policistům podařilo ztotožnit. Hledají ale svědky, kteří v tu dobu projížděli kolem - potřebovali by je vyslechnout, případně zajistit záznamy z palubních kamer. „Tito lidé se můžou hlásit na lince 158 nebo na telefonu 974 887 700,“ dodal mluvčí. Řidiči za ublížení na zdraví ve stadiu pokusu hrozí až tříleté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Muž ve směru z Prahy na Brno vybrzdil kamion (3. července 2023) Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie