Na jubilejní ročník se vrací zahraniční hvězdy novocirkusového umění, které nejvíce strhly festivalové publikum. Britská cirkusová stálice NoFit State o sobě dá vědět s divokou inscenací Sabotage. Sourozenecké duo z francouzsko-belgického souboru Collectif Malunés ve spolupráci s ansámblem Movedbymatter předvede v inscenaci Bitbybit bratrovražednou show a francouzský Cirque Aïtal rozbalí A ciel ouvert - bohémské tábořiště, které je vstupem do úplně jiného světa, uvádějí organizátoři. Kanadský Cirque Alfonse, který už avizovali dříve, obrátí v komicky živé inscenaci Animal život na jedné farmě vzhůru nohama.

Široký záběr umění nového cirkusu představily tuzemskému publiku téměř čtyři desítky zahraničních souborů. Letní Letná je vnímána i jako festival českého nového cirkusu, který má pod šapitó i širým nebem své stálé místo. „Festival Letní Letná se poprvé konal v roce 2004 a během 19 let se stal nedílnou součástí nejen české, ale i evropské kulturní mapy. V prvním roce navštívilo 60 představení a koncertů 6300 diváků, 20. ročník přivítá návštěvníka s číslem 600.000," uvedl ředitel festivalu Jiří Turek.

Vstupenky na Letní Letnou jsou už v prodeji na letniletna.cz. Jediná přehlídka svého druhu a rozsahu v Česku i okolních zemích kromě večerních představení zve také na doprovodný program, zahrnující workshopy a open-air akce. Děti a teenageři se cirkusovým disciplínám přiučí na oblíbeném příměstském táboře Letní Letňák.

Fotogalerie
67 fotografií