„Několik jednotek zasahuje u úniku plynu na křižovatce ulic Evropská a Libocká. Uzavřen je okruh 100 metrů od místa úniku,“ informoval ve středu kolem jedenácté mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místě jsou kromě hasičů také plynaři, kteří se snaží závadu napravit. „Měříme koncentrace. Evakuace zatím není nutná. Odhad uzávěry okolí dle plynařů je minimálně dvě hodiny,“ dodal mluvčí. Zásah skončil ve 14:00, uzavírka pak trvala do cca 18 hodin.

Okolnostmi události se zaobírají pražští policisté. Zjišťují, zda nedošlo k trestnému činu. „V současné chvíli se celým případem zabývají pražští policisté pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,” pověděla Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Evropská ulice byla podle Siřišťové uzavřena ve směru z centra uzavřená po sjezd na Pražský okruh, v opačném směru pak až do ulice Drnovská. Odklon se týkal linky 119 jezdící od stanice metra Nádraží Veleslavín na letiště, speciálního autobusu AE spojující ruzyňské letiště a Hlavní nádraží a několika příměstských linek. Několik zastávek podél Evropské bylo dočasně mimo provoz.

Fotogalerie
3 fotografie