Index porovnává dostupná data v celkem 206 obcích s rozšířenou působností v Česku. Zahrnuje 29 parametrů, které vyjadřují úroveň zdraví a životní prostředí, podmínky pro práci, bydlení a vzdělání, dostatek služeb a vztahy. Škála hodnocení je od 0 do 10.

Z celkových 10 bodů získala Praha 8,9 a umístila se tak na druhém místě. Nejlépe si vedla v dostupnosti služeb a dopravě. Pražané se v metropoli mohou cítit bezpečně, pohybu a aktivit je dostatek. Podle průzkumu je v metropoli dostupnost zdravotní péče na skvělé úrovni, stejně tak zdravotní stav obyvatel a životní prostředí. Praha pokulhává v oblasti ekonomické úrovně, vzdělání a zaměstnanosti. 

První místo

První místo si stále drží Říčany ve Středočeském kraji těsně u hranic Prahy, které získaly plný počet bodů. Nejlépe si vedou v oblasti zdraví a životního prostředí. Nejvyšší počet bodů získaly v kategorii materiální zabezpečení a vzdělání. O necelé 2 body méně oproti Praze mají v oblasti vztahů a služeb. Na třetím místě se umístil Brandýs nad Labem. Nejhorším místem k žití je podle indexu Orlová nebo Karviná v Moravskoslezském kraji. 

Video
Video se připravuje ...

Praha 6 představila v říjnu 2022 nové logo. Přijmou ho její obyvatelé za své? ÚMČ Praha 6

Fotogalerie
22 fotografií