Policistům zavolal kolem desáté dopoledne jeden z řidičů, který právě mířil po D8 směrem na Prahu. U Lovosic si všiml podivné jízdy řidiče, který jel před ním, a domníval se, že je pod vlivem alkoholu. „Policisté vyrazili na místo a jedoucí vozidlo našli. Řidič na opětovné výzvy k zastavení nereagoval, místo toho se snažil ujet,“ popsal Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Řidič nebezpečnou rychlostí prchal před policisty směrem na Prahu až do Letňan. Ve Veselské ulici jeho jízda náhle skončila - nezvládl řízení, vjel na ostrůvek a narazil do semaforu!

„Dechová zkouška i test na drogy u něj byly negativní. Policisté zatím nezjistili, proč řidič ujížděl,“ dodal Rybanský. Muž jel v autě s německou registrační značkou, podle Rybanského se jednalo o cizince. Jako zázrakem se nikdo nezranil. „Řidič je nyní podezřelý z několika přestupků na úseku dopravy a z neuposlechnutí výzvy úřední osoby,“ uvedl mluvčí s tím, že řidič teď bude mít co vysvětlovat na policejní služebně.

To ovšem nebylo veškeré drama, které se dopoledne ve Veselské ulici odehrálo. V tutéž dobu jen kousek od místa nehody totiž došlo k další bouračce - řidič tam srazil chodce. „K nehodě došlo z dosud nezjištěných příčin, sražený chodec utrpěl zranění nohy. Dechová zkouška u řidiče byla negativní,“ uvedl mluvčí s tím, že oběma nehodami se zabývají policisté z oddělení dopravních nehod.

Fotogalerie
22 fotografií