Podle informací tiskové mluvčí pražské záchranky byl na Václavském náměstí přistavený speciální zdravotnický modul Golem pro ošetření zraněných spolu s lékařskými i záchranářskými posádkami, které jsou například i na Staroměstském náměstí. „Máme také plně obsazenou noční směnu,“ uvedla Jana Poštová.

Ráno 1. ledna 2023 záchranáři pak na Twitteru shrnuli jejich zásahy během oslav. „Noční směna je za námi. Celkem jsme v centru (Golem + Staroměstské náměstí) ošetřili 28 osob, z nichž 10 bylo nutné transportovat do nemocnice. Úrazů spojených s pyrotechnikou jsme za celou službu řešili pouze 6. V souvislosti s oslavami bylo za celou noční celkem 81 událostí. Štafeta předána,“ uvedli

Hasiči pak během silvestrovských a novoročních oslav hasiči zasahovali celkem u 52 požárů, loni u 57. Napilno měli i policisté, kteří zasahovali převážně v centru, kde došlo i k výtržnictví. 

Téměř poklidný průběh večera

V centru Prahy se už vpodvečer začali scházet lidé, aby čekali na silvestrovské oslavy. Češtinu bylo na Václavském náměstí možné zaslechnout častěji než v běžný den vánoční sezony. 

S postupem času v ulicích zaznívalo více rachotu. Došlo dokonce i na napadení policisty v Krakovské ulici. Tam s výzvami policistů měla problém trojice mužů. „Jedna z osob kopla policistu do hlavy,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová. „Policisté muže zadrželi pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. Další dvě osoby zadrželi pro neuposlechnutí výzvy.“ Policisté se incidentem budou zabývat. Policista po napadení skončil v nemocnici.

Fotogalerie
53 fotografií