„Tento moment možná nebyl ani mým snem nebo výsledkem cesty na dráze politiky, ale přirozeného vývoje, který měl počátky v mém zájmu o moje okolí a o to, co se děje v městské části. Je za tím práce a úspěch mých kolegů a příznivců. Nominace je výsledek důvěry občanů, voličů, kteří to nevzdali,“ řekla v nominačním projevu Zdeňková.

Starostka bude mít na starosti územní rozvoj a bezpečnost. Zdeňková se stala zastupitelkou ve volbách v roce 2014. Až do roku 2016 byla radní pro životní prostředí a dopravu v koalici HPP11, TOP 09 a ANO. Koalice se zhruba v polovině volebního období rozpadla.

Úklid a pořádek

Mezi tématy, která bude chtít spolu s nově zvolenou radnicí starostka řešit, je například budoucnost akciových společností Prahy 11, budoucnost bývalého multkina Galaxie nebo majetkoprávní problémy spojené s týmem FC Háje. V rozhovoru s ČTK nedávno uvedla, že se zaměří také na dopravu, parkování, úklid a pořádek. Změnit chce přístup radnice k obyvatelům, aby s nimi lépe komunikovala.

Spletité vyjednávání

Současná koalice podepsala koaliční smlouvu na začátku letošního prosince. Nejprve ji odsouhlasila Praha 11 Sobě a následně ve vnitrostranickém hlasování také Piráti, kteří se rozhodovali mezi dvěma variantami, a sice touto koalicí, nebo dohodou s dosavadními partnery ve vedení radnice, tedy ANO, ODS, TOP 09 a STAN. Většinu hlasů nakonec získala první varianta. Jako poslední smlouvu ve čtvrtek večer odsouhlasilo také HPP11.

Komunální volby v Praze 11 vyhrálo HPP11 s 11 mandáty v zastupitelstvu, které má 35 členů. Druhé skončilo ANO s deseti mandáty a třetí Společně - ODS a NK se čtyřmi zastupiteli. Čtvrtá Praha 11 Sobě má čtyři mandáty, tři zastupitele na pátém místě získali Piráti a šestí jsou TOP 09, STAN se třemi mandáty.

Fotogalerie
14 fotografií