Pražští policisté vyjížděli v pondělí kolem druhé hodiny odpolední do Kartouzské ulicie v Praze 5 ke konfliktu muže a ostrahy. Muž chtěl totiž do areálu vjet vlastním autem a zaparkovat, což se ostraze nelíbilo.Začali se hádat, načež muž na ostrahu vytáhl nůž a ukázal také střelnou zbraň! 

„Následně podezřelý i přes upozornění ostrahy vjel se svým vozidlem jiným vchodem do areálu,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Přivolaní policisté v balistické ochraně a s dlouhými zbraněmi začali nemocnici prohledávat. „Netrvalo dlouho a muže uvedeného popisu nalezli uvnitř a za užití hrozby namířené střelné zbraně ho omezili na osobní svobodě. Při prohlídce u něj nalezli dva nože a ostrou střelnou zbraň, která byla legálně držená,“ popsala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Zákrok v areálu nemocnice v Praze 5. (19. prosince 2022) Policie České republiky

Zákrok je vidět na záběrech, které policisté zveřejnili. Muže v maskáčích našli v jedné z budov, byl klidný. Když na něj policisté mířili, dal ruce nahoru a na pokyn si následně lehl na zem. „V pořádku, v pořádku,“ opakoval.

Za výtržnictví hrozí muži až dvouleté vězení. „V současné chvíli se celým případem zabýváme a zjišťujeme veškeré okolnosti,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
28 fotografií