Pořádný šok zažil kolemjdoucí, který se ve čtvrtek 10. listopadu pohyboval po železničním mostě na Rašínově nábřeží v centru Prahy. Spatřil tam muže, který se pokoušel oběsit na opasku! Pohotový svědek neváhal a muže odřízl, čímž mu zachránil život. Hned potom zavolal policii, která přijela na místo. 

„Nešťastník hlídce na místě vypověděl, že je v tíživé životní situaci, kdy ztratil zaměstnání a navíc ho opustila žena po smrti jejich dcery. To vše ho přivedlo až na hranici mezi životem a smrtí a druhá možnost byla pro něj jediným možným řešením,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Rybanský. 

Muži zákona se s nešťastníkem snažili komunikovat, zdálo se, že od svého rozhodnutí vzít si život nechce upustit, což vzápětí dokázal. „V průběhu konverzace se muž rozeběhl a chtěl skočit z mostu do Vltavy. To policisté nedopustili, v mžiku zareagovali a muže chytili,“ popsal dramatický závěr Rybanský. Muže si pak převzali záchranáři, skončil v nemocnic.

Máte psychické potíže či trápení, které už vlastními silami nezvládáte? Obraťte se na odborníky Centra krizové intervence na lince 284 016 666 nebo kontaktujte nejbližší centrum sociálních služeb. Pro děti a mladistvé funguje na čísle 116 111 Linka bezpečí. Služby jsou poskytovány nonstop.