„Je to nebezpečný pachatel, může mít zbraň!“ je slyšet policistu vzrušeně hovořit do vysílačky na záznamu, který zveřejnili policisté. S kolegy byl právě na cestě na benzinovou stanici, kde se měl nacházet podezřelý z vraždy muže, jehož tělo našli v pondělí kolem páté odpoledne na ulici na Černém Mostě. 

Video
Video se připravuje ...

Záběry ze zadržení podezřelého z vraždy. (22. listopadu 2022) Policie České republiky

Když policisté zaparkovali na benzince, hned věděli, kde muže hledat - stálo tam totiž zaparkované auto rozvážkové a taxi služby, kde se měl podezřelý nacházet. „Je tam! Vytáhni ho!“ je slyšet hlasy policistů, kteří na místě zasahovali. „Policie! Dej ruce nahoru, lehni si na zem!“ znějí další jednoznačné pokyny. Policisté na nebezpečného podezřelého, který mohl být ozbrojený, namířili střelnou zbraň a pomocí hmatů a chvatů ho zpacifikovali a nasadili mu pouta. „Má ruce od krve! Má ruce od krve!“ křičí další z mužů zákona při zatýkání.

25letý muž je podezřelý z vraždy 30letého muže. Toho našli ležet v Bryksově ulici na zemi, podle informací Blesku ho tam nejspíš vrah vyhodil z auta. „Případ začal kolem sedmnácté hodiny, kdy operátor linky 158 přijal oznámení o nálezu muže bez známek života na silnici. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky a výjezdová skupina kriminalistů. Zatímco policisté prvosledových hlídek uzavřeli příjezdové komunikace, kriminalisté začali s ohledáním místa činu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Záhy se dostali na stopu podezřelého, kterého o několik kilometrů dál zadrželi právě na zmíněné benzince. Pachateli hrozí až výjimečný trest.

Fotogalerie
32 fotografií