Návštěvníci se kromě ochutnávání vín mohou podívat do charitativního stánku nejen s oblečením z druhé ruky, který zároveň slouží jako tréninkové pracoviště pro vozíčkáře po poranění míchy. V řezbářské dílně si děti i dospělí zkusí pracovat s dřevem. V botanickém stánku se zase dozví zajímavosti o vinné révě, jejím pěstování i zpracování na víno. Během víkendu vystoupí v Troji také hudební skupiny, písničkáři, buskeři či harmonikářka.

Vinice svaté Kláry je jednou z nejstarších i největších v Praze, od roku 1995 spadá pod správu botanické zahrady. V roce 2003 byla obnovena výroba vína a od sklizně 2009 hrozny zpracovávají místní vinaři přímo pod vinicí ve sklepě s moderní technologií. Celoročně mohou zájemci ochutnat jejich produkci v místní vinotéce.

V Praze se každoročně koná během září několik vinobraní. Minulý víkend bylo na Pražském hradě i na Vinohradech, na Grébovce bude za týden. V sobotu 24. září se chystá vinobraní na Svatováclavské vinici v areálu Pražského hradu. Jde o nejstarší českou vinici, jejíž historie sahá do 10. století.

Fotogalerie
14 fotografií