Hořet začalo kolem šesté ráno. Požáru si všiml pozorný policista, který tou dobou právě mířil do práce. „Vyrazil dveře bytu a zachránil dva lidi,“ uvedli policisté na Twitteru. U požáru pomáhal i další policista, který měl také namířeno do práce, a další dva, již jeli do nedaleké policejní školy. 

Podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové v jejich péči skončila žena, která se nadýchala kouře, a muž s popáleninou na noze. Z domu bylo evakuováno celkem 17 lidí, záchranáři na místo vyslali také velkokapacitní vůz Fénix. „Předběžnou příčinou požáru bylo vzplanutí elektrické koloběžky,“ uvedli policisté.

„Byt byl v době příjezdu první jednotky zasažen plameny v plném rozsahu. Za několik desítek minut byl požár pod kontrolou, následovalo dohašování a kontrola skrytých ohnisek v místě požáru u nad plameny zasaženým bytem,“ popsal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Později upřesnil také příčinu a výši škod. „Hořela elektrická jednokolka, příčinou požáru byla technická závada při nabíjení. Škoda byla odhadnuta na tři miliony korun,“ dodal.

Fotogalerie
6 fotografií